To je to što me zanima!

Dodik: Jamčimo sigurnost svima koji se vrate u RS

Nakon sastanka će cijela delegacija odati počast žrtvama rata, najprije u Sijekovcu kod Bosanskog Broda, potom u Briševu i Kozarcu kod Prijedora
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović, u nedjelju ujutro je stigao u Derventu. Razgovarao je s predstavnicima hrvatskih političkih stranaka u BiH te s Hrvatima povratnicima u Bosansku Posavinu. Josipović je zaključio da povratak prognanih teče presporo, te da je problem kompleksan i jedan sastanak ga neće riješiti. Povratak Hrvata u Posavinu i Republiku Srpsku, kazeo je Josipović, glavni je cilj njegova dvodnevnog posjeta BiH. Dodao je i da je dobio podatak da se vratilo niti deset posto njih.

ZAJEDNO ĆE SE POKLONITI ŽRTVAMA RATA
Josipović se točno u podne sastao s Miloradom Dodikom, premijerom Republike Srpske. Josipović je s Dodikom razgovarao o registraciji birača te o pomoći povratnicima. Dodik je pozvao sve ljude koji su se iselili da se vrate u Republiku Srpsku te da im njihova Vlada jamči sigurnost. Josipović je naglasio kako nije dovoljno napraviti kuću već treba osigurati socijalnu zaštitu, zdravstvo i škole. Ocijenio je Dodikove riječi riječima pomirenja te početka suradnje. Nakon sastanka će cijela delegacija odati počast žrtvama rata, najprije u Sijekovcu kod Bosanskog Broda, potom u Briševu i Kozarcu kod Prijedora.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • lexaurin 30.05.2010.

    Kakve isprike? Kakvo klanjanje? GDJE VI TO VIDITE?! Radi se o žrtvama rata, jel znate šta je to?! Pa taj posjet je za dobro Hrvata u Bosni, radi se o njihovom životu, njihovom povratku, kakve sve idiotarije pišete ne mogu vjerovat!

  • crnilabud 30.05.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • brnjica102 30.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare