To je to što me zanima!

Dogovorili se: Sberbank i VTB preuzimaju oko 44% Agrokora

U sporazumu neće bit brojki, već će se vjerovnici obvezati prihvatiti rezultate modela namirenja. Pomoću njega će se izračunati postotak naplate kroz udio u vlasništvu
Vidi originalni članak

Vjerovnici Agrokora konačno su postigli dogovor o naplati svojih potraživanja. 

Nacrt na temelju kojeg bi se trebala postići nagodba je usuglašen i trebao bi se napisati preko vikend. U utorak bi se trebao i potpisati.

ODLUKA TRGOVAČKOG SUDA Agrokor: Postupak izvanredne uprave i sljedeća tri mjeseca  

Trgovački sud dao je još tri mjeseca za zaključivanje nagodbe Fabrisu Perušku, što je taman dovoljno vremena za tehničku provedbu nagodbe. 

U sporazumu neće bit brojki, već će se vjerovnici obvezati prihvatiti rezultate modela namirenja. Pomoću njega će se izračunati postotak naplate kroz udio u vlasništvu. 

RAZMIŠLJA SE I O BOJKOTU Vrijeme za nagodbu Agrokoru curi, a dogovora i dalje nema...

Agrokor je procijenjen na 2,6 milijarde eura, a prema izvorima Večernjeg lista, Sberbank će imati oko 30 posto kompanije, možda čak i više, a s ruskom državnom bankom VTB držat će oko 44 posto dionica. 

Sberbank ima 1,1 milijardu eura tražbina, a VTB 300 milijuna eura tražbina, od kojih je 90 milijuna eura zanovio kroz roll-up kredit.

U UTORAK IDE PRED SUD Todorić se preselio u stan od 65 kvadrata u elitnoj četvrti

Dobro su prošli i dobavljači. Zajedno s dijelom razlučnih vjerovnika dobavljača poput Adris Grupe držat će oko osam posto novog Agrokora. 

Po posljednjih izračunima ostalo im je još 214 milijuna eura starog duga koje će pretvoriti u kapital, a dogovorena je isplata dodanih 80 milijuna eura graničnog duga kroz naredne četiri godine. 

DORH OBJAVIO Proširena istraga zbog zajmova koje je Nexus davao Agrokoru

 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • ain stein 07.04.2018.

    Lex se pokazao kao pun promašaj........... Agrokor je godinu dana nakon uspostave , dužan više nego što je bio . Agrokor ima u RH oko 3000 zaposlenika manje.......

  • efteling 07.04.2018.

    Koliko god cudno zvucalo Rusi su mnogo bolji ulagac i od USA i od Engleza.Ako si korektan...bice i oni.I sad se pitam kakav znacaj ima Lex Agrokor??!!Dobro je sto ce biti obustavljeni procesi protiv Agrokora....jer neko ipak pametan je zakljucio gde to sve vodi....A mene licno zanima zasto je proslo toliko vremena da se dodje do ovog resenja?Ne verujem da je u pitanju samo lesinarski fond vec i hrvatska elita.Cak verujem da je i plavusa to jos sa Putinom dogovorila...Jer Hrvatska je stvarno bila pred zidom i bez ikakvog manevarskog prostora.U sustini ovo je dobra korekcija!A sto ce dalje biti...zavisi i od elite...da li ce se prizemiti ili nastaviti sanjati o sebi...

  • maxim m 07.04.2018.

    već san reka al ću ponovit...za tri miseca cili agrotodor je u rujinim rukama i cila baranja i pol slavonije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare