To je to što me zanima!

Dok prosvjednici razbijaju, Ana Brnabić poručuje: Stabilnost Srbije ništa neće kompromitirati

Prosvjedi i sukobi demonstranata i policije počeli su u utorak navečer, nakon najave da bi se u Beogradu ponovno mogao uvesti policijski sat, a situacija se ponovila u srijedu navečer
Vidi originalni članak

Predsjednica srbijanske vlade na odlasku Ana Brnabić poručila je u srijedu navečer, u povodu prosvjeda u kojima je u središtu Beograda došlo do sukoba demonstranata i policije, da stabilnost Srbije ništa neće kompromitirati.

POGLEDAJTE VIDEO iz Beograda i Novog Sada

- Jamčim svim građanima Srbije koji s tugom u srcu gledaju ove scene da stabilnost Srbije ništa neće kompromitirati - rekla je za TV Pink, dodajući da neće biti anarhije i nasilnog prevrata.

Prosvjedi i sukobi demonstranata i policije počeli su u utorak navečer, nakon najave da bi se u Beogradu ponovno mogao uvesti policijski sat, a situacija se ponovila u srijedu navečer.

DRUGA NOĆ KAOSA 'Ovo je za ćaleta': Palež, baklje, suzavac i kamenje u Beogradu

Brnabić je istaknula da policijski sat nije uveden, te poručila da će se sačuvati demokratski poredak u zemlji i stabilnost.

Ona je ocijenila da su "nasilni prosvjedi u Beogradu, bez sumnje, nanijeli ogromnu štetu" i predstojećim razgovorima o Kosovu, ocijenivši kako će srbijanski  predsjednik Aleksandar Vučić "dati sve od sebe" i fokusirati se na Kosovo, sigurnost Srbije i budućnost cijele regije, uz  kompromis o Kosovu.

POGLEDAJTE VIDEO: U Beogradu ozlijeđen i Sergej Trifunović

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brnabić je rekla da će država zaštititi i političke protivnike i neistomišljenike, kao što su Vuk Jeremić, Sergej Trifunović, Dragan Ðilas, koji su napadnuti na prosvjedima, ali ne i one koji se fizički obračunavaju.

Poručila je da se nasilje neće dopustiti te da će vlada izaći na kraj s agresijom na ulicama.

KAOS U SRBIJI Sergeju Trifunoviću su razbili glavu: 'A samo sam došao kako bih iskazao podršku prosvjedu'

"Pobjedit ćemo, unatoč svemu", poručila je Brnabić, ocijenivši da je riječ o sukobu "10 posto onih protiv Vučića".

Brnabić se upitala šta bi europske zemlje rekle i kako bi reagirale da im netko upadne u parlament i bi li tada govorile o mirnim demonstracijama. 

U utorak navečer jedna skupina prosvjednika provalila je vrata i ušla u zgradu državnog parlamenta.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • GZIRA untd 09.07.2020.

    Boli nas briga šta se tamo dešava, to je takav narod

  • Googleman 09.07.2020.

    "Tko želi rat dabog da mu u kuću došao". Stara izreka.

  • maja963 09.07.2020.

    ta ista ima izjave 'moram da razumem kako da razumem' 'ima veze sa mnom i nema veze sa mnom' ....ide i ona niz kanalizaciju bez brige....

Komentiraj...
Vidi sve komentare