To je to što me zanima!

Doktor za afere: Sude mu više od 7 godina, a kraj se ne nazire

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši premijer nepravomoćno je osuđen u aferi Hypo, dobio je dvije i pol godine zatvora, oslobođen je u HEP-Diokiju, a u Fimi mediji i Ina-MOL-u još mu traju suđenja...
Vidi originalni članak

Zbog uzimanja mita od 3,6 milijuna kuna bivši premijer je u predmetu Hypo nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S bivšim prijateljem Robertom Ježićem nepravomoćno je oslobođen optužbe u predmetu HEP-Dioki. Bivšeg premijera tu su teretili da je na nagovor Roberta Ježića od Ivana Mravka, bivšeg predsjednika uprave HEP-a, tražio da Ježićevoj tvrtki da zajam i proda struju ispod tržišne cijene.

Jedini dokaz protiv Sanadera i Ježića u ovom je slučaju bio Mravkov iskaz iz istrage, kojem nisu nazočili Sanaderovi i Ježićevi odvjetnici. Mravak je u međuvremenu preminuo, pa kako nema prilike da ga suoptuženici konfrontiraju, ishod suđenja nametnuo se sam po sebi.

Sanaderu još traje nepravomoćno suđenje u Fimi mediji, koje je zapelo zbog bolesti Nevenke Jurak. U tom predmetu nepravomoćno je bio osuđen na devet godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud. Terete ga da je osmislio model i organizirao ostale optuženike te da su preko Fimi medije iz javnih i državnih poduzeća izvlačili novac za crni fond HDZ-a, a usput punili i svoje džepove.

Sanaderu ponovno sude i u predmetu Ina-MOL. Terete ga da je od čelnika MOL-a Zsolta Hernadija primo 10 milijuna eura mita te izručio upravljačka prava u Ini mađarskoj naftnoj kompaniji. Za Hernadija, kojem sude u odsutnosti, za godinu dana nastupa zastara, a za Sanadera nema zastare.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 05.04.2019.

    Kaže montirani proces,pa za to bi mu dao još "nagradnih" pet godina barem

  • normalan 365 05.04.2019.

    Sanader je malverzacijom Ine z..... HR narod za milijarde kuna i još se žali na sudski postupak. U Kini za 10.000dolara dobiješ metak. Imaju lopovi sreće što je ovo HRVATSKA i narod koji šuti, pa su namjestili zakon onako-kako im odgovara. Bagra bez obraza, svi do jednoga.

  • ZG reb 05.04.2019.

    Kaže Jadranka Sloković kako je zadovoljna kako funkcionira Hrvatska država i Hrvatsko pravosuđe jer su oni za presudu saznali preko medija. Pa da imate imalo pameti i ljudskosti trebali ste biti na izricanju presude a ne u domu Ive Sanadera i uživati u skupocjenim šampanjcima čekajući oslobađajuću presudu. E ovoga puta ste se malo zajebali. Pod hitno uvesti u zakon ako ne dođete na izricanje presude bez opravdanog razloga da se kazna udvostručuje. Gade mi se takvi odvjetnici!

Komentiraj...
Vidi sve komentare