Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Doktor za afere: Sude mu više od 7 godina, a kraj se ne nazire

Bivši premijer nepravomoćno je osuđen u aferi Hypo, dobio je dvije i pol godine zatvora, oslobođen je u HEP-Diokiju, a u Fimi mediji i Ina-MOL-u još mu traju suđenja...

70 komentara

Zbog uzimanja mita od 3,6 milijuna kuna bivši premijer je u predmetu Hypo nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO:

S bivšim prijateljem Robertom Ježićem nepravomoćno je oslobođen optužbe u predmetu HEP-Dioki. Bivšeg premijera tu su teretili da je na nagovor Roberta Ježića od Ivana Mravka, bivšeg predsjednika uprave HEP-a, tražio da Ježićevoj tvrtki da zajam i proda struju ispod tržišne cijene.

Jedini dokaz protiv Sanadera i Ježića u ovom je slučaju bio Mravkov iskaz iz istrage, kojem nisu nazočili Sanaderovi i Ježićevi odvjetnici. Mravak je u međuvremenu preminuo, pa kako nema prilike da ga suoptuženici konfrontiraju, ishod suđenja nametnuo se sam po sebi.

Sanaderu još traje nepravomoćno suđenje u Fimi mediji, koje je zapelo zbog bolesti Nevenke Jurak. U tom predmetu nepravomoćno je bio osuđen na devet godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud. Terete ga da je osmislio model i organizirao ostale optuženike te da su preko Fimi medije iz javnih i državnih poduzeća izvlačili novac za crni fond HDZ-a, a usput punili i svoje džepove.

Sanaderu ponovno sude i u predmetu Ina-MOL. Terete ga da je od čelnika MOL-a Zsolta Hernadija primo 10 milijuna eura mita te izručio upravljačka prava u Ini mađarskoj naftnoj kompaniji. Za Hernadija, kojem sude u odsutnosti, za godinu dana nastupa zastara, a za Sanadera nema zastare.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message