Obavijesti

News

Komentari 70

Doktor za afere: Sude mu više od 7 godina, a kraj se ne nazire

Doktor za afere: Sude mu više od 7 godina, a kraj se ne nazire
1

Bivši premijer nepravomoćno je osuđen u aferi Hypo, dobio je dvije i pol godine zatvora, oslobođen je u HEP-Diokiju, a u Fimi mediji i Ina-MOL-u još mu traju suđenja...

VIDEO

Zbog uzimanja mita od 3,6 milijuna kuna bivši premijer je u predmetu Hypo nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

S bivšim prijateljem Robertom Ježićem nepravomoćno je oslobođen optužbe u predmetu HEP-Dioki. Bivšeg premijera tu su teretili da je na nagovor Roberta Ježića od Ivana Mravka, bivšeg predsjednika uprave HEP-a, tražio da Ježićevoj tvrtki da zajam i proda struju ispod tržišne cijene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedini dokaz protiv Sanadera i Ježića u ovom je slučaju bio Mravkov iskaz iz istrage, kojem nisu nazočili Sanaderovi i Ježićevi odvjetnici. Mravak je u međuvremenu preminuo, pa kako nema prilike da ga suoptuženici konfrontiraju, ishod suđenja nametnuo se sam po sebi.

Sanaderu još traje nepravomoćno suđenje u Fimi mediji, koje je zapelo zbog bolesti Nevenke Jurak. U tom predmetu nepravomoćno je bio osuđen na devet godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud. Terete ga da je osmislio model i organizirao ostale optuženike te da su preko Fimi medije iz javnih i državnih poduzeća izvlačili novac za crni fond HDZ-a, a usput punili i svoje džepove.

Sanaderu ponovno sude i u predmetu Ina-MOL. Terete ga da je od čelnika MOL-a Zsolta Hernadija primo 10 milijuna eura mita te izručio upravljačka prava u Ini mađarskoj naftnoj kompaniji. Za Hernadija, kojem sude u odsutnosti, za godinu dana nastupa zastara, a za Sanadera nema zastare.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1