To je to što me zanima!

Dolaze pred Vladu: Sindikati prosvjeduju protiv proračuna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sindikati će se okupiti u utorak u 10 sati ispred zgrade HNK, odakle će krenuti na Markov trg. Vilim Ribić rekao je kako ti sindikati ne vjeruju u politiku štednje
Vidi originalni članak

Matica hrvatskih sindikata u utorak, na dan glasovanja o proračunu, organizira prosvjed na Markovom trgu u Zagrebu. Istaknuli su da je potrebno nastaviti s pritiskom te da se neće pomiriti s ovakvim sramotnim i opasnim proračunom. Osim toga, nakon izglasavanja proračuna će pokrenuti i referendum o ostavci ministra Željka Jovanovića, javlja HRT.

Sindikati će se okupiti u utorak u 10 sati ispred zgrade HNK, odakle će krenuti na Markov trg. Pozvali su i građane da im se pridruže. Predsjednik Matice Vilim Ribić rekao je kako ti sindikati ne vjeruju u politiku štednje i rezanja javne potrošnje. 

Ponudio je i objašnjenje za nedavnu odluku agencije Fitch, kojom su prognozu za hrvatski rejting promijenili iz stabilne u negativnu. Iako je Fitch kao razlog za tu odluku naveo Vladino povećanje proračunskog deficita i nepoštivanje Zakona o fiskalnoj odgovornosti, koji propisuje godišnje smanjenje rashoda za jedan posto BDP-a, Ribić je ustvrdio da je pravi razlog to što Vlada nije postigla dogovor sa sindikatima o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službe.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • lilo01 04.12.2012.

    bluesky-potpisujem!a što se tiće ribića,taj gleda svoj đep!Ja samo znam da sam med.sestra koja ima troje djece i muža koji je ostao bez posla kod privatnika!Sad i meni treba uzet plaću,e pa gospodo slobodno uzmite i radno mjesto jer ja neću za čavle radit a ni snosit odgovornost za malu bolesnu djecu!

  • majaos_1 03.12.2012.

    ma mi bi se svi odrekli i 1000kn od plaće kad bi to išlo sirotinji, prozvodnji, kad bi se od tih novaca vratili dugovi, kad bi ljudima zbog toga bilo bolje, ali ništa, odrekli smo se već nekih 4milijarde!! do sada i ništa, i onda vam se pojavljuju oni koji kupuju aute za 600.000kn (to je mojih 120 plaća kao učitelja!!!!- 10 godina rada). ispada da se mi trebamo odreći jer oni jadni ne mogu kupovati skupe aute zbog nas, i uz to Zoki na skijanju (nije važno što vjerojatno ima, to jednostavno nije primjeno i djeluje kao da se sprda ljudima u ovakvoj situaciji) :O. btw ovaj Ribić je odvratan čak i nama (bar meni i svima koji rade sa mnom). on se kocka s našim plaćama a ima kao 3 učitelja, i vjerojatno samo čeka priliku da ode na drugu stranu

  • ĐinoKostelec 03.12.2012.

    i ovih sindikata i političara mi je već pun kufer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare