To je to što me zanima!

Domaći trojac za Inu ostaju Čehić, Burilović i Vanđelić...

Mađarski MOL odlučio je napraviti manje izmjene u ekipi koja ih predstavlja u Nadzornom odboru Ine, dok je hrvatska strana i dalje postojana
Vidi originalni članak

Mađarski MOL odlučio je napraviti manje izmjene u ekipi koja ih predstavlja u Nadzornom odboru Ine, dok je hrvatska strana i dalje postojana.

Članovi Nadzornog odbora ostaju menadžer u Adrisu Damir Vanđelić, a članovi su odvjetnik Dario Čehić, blizak Mostu, i predsjednik HGK Luka Burilović.

Glavna skupština Ine jučer im je potvrdila mandat na četiri godine. Hrvatska ima pravo na tri člana Nadzornog odbora, MOL pet, a predstavnici radnika na jednoga.

Nakon brojnih napetosti i trzavica između Vlade i MOL-a, sljedeća godina će vjerojatno biti presudna u odnosima Vlade i mađarskog investitora. Trebale bi završiti i arbitraže pokrenute za Kukukuriku vlade. MOL tuži državu jer nije preuzela plinsko poslovanje, dok Vlada traži poništenje ugovora o upravljanju koji daje prevelike ovlasti mađarskoj strani i neispunjavanju ugovornih obveza.

Vlada mora napraviti i jasnu strategiju prema Ini. Treba odlučiti i što s rafinerijom Sisak u kojoj MOL i Vlada drže suprotne pozicije. Već na proljeće hrvatska strana treba imenovati i nove članove uprave Ine.     

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tugonica 20.12.2016.

    Hajde boli me *urac za INU. Ja ne živim od nje.

  • MaraKesina 19.12.2016.

    šta će ovaj Vanđelić, on se sam ne zna ni obuti

  • Lucy777 19.12.2016.

    još malo i nijedan hrvat neće biti u Ininom odboru

Komentiraj...
Vidi sve komentare