To je to što me zanima!

Domovinci bi osnovali Agenciju za oduzimanje otete imovine

Domovinska koalicija napravila je prijedloge zakona koji bi vratili barem 15 milijardi eura opljačkanih u privatizaciji, ali i "zamračenih" 50 milijardi kuna u predstečajnim nagodbama, te povrat 23 milijarde dolara iznesenih iz zemlje
Vidi originalni članak

Lustracija kao micanje kadrova bivše države sa svih funkcija nije bila tema ove predizborne kampanje, ali zato je Domovinska koalicija danas predložila "gospodarsku i funkcionalnu lustraciju".

Njihov pravnik i kandidat Pero Kovačević je napravio i prijedloge zakona koji bi, poručio je, vratili barem 15 milijardi eura opljačkanih u privatizaciji, ali i "zamračenih" 50 milijardi kuna u predstečajnim nagodbama, te povrat 23 milijarde dolara iznesenih iz zemlje. Napravili su zato Zakon o sankcioniranju pljačke i grabeži u privatizaciji i Zakon o provjeri zakonitosti stjecanja imovine.

- Njima se uvodi načelo da oni koji su kupili imovinu u privatizaciji imaju pravo na udjel samo u onom iznosu koji su platili, a ostatak se vraća državi. Drugi mehanizam je ovjera zakonitosti stjecanja imovine i sve nezakonito se oduzima - poručio je Kovačević.

Kako bi sve proveli, osnovali bi i posebnu državnu Agenciju za oduzimanje otete imovine. Također, Kovačević predlaže i "funkcionalnu lustraciju". Po njoj bi bili kažnjeni svi dužnosnici koji su i omogućili zakonima i odlukama nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • endorfin 10.09.2016.

    350 milijardi kuna pokradenih preko Hypo banke na 77 tajnih računa. Postoji presuda na Austrijskom sudu koja se skriva našoj javosti kao i imena na tajnim sad i skrbničkim računima...ali neće dugo...

  • Cipelcug 09.09.2016.

    Koliko kontam priprema delustracija ekonomske lustracije imovine preuzete iz socijalizma. Onda bum i ja nekaj dobil.

  • Ante Starčević 09.09.2016.

    #HSP2016

Komentiraj...
Vidi sve komentare