To je to što me zanima!

Donald Trump: 'Pomažemo, ali nije lako. Tržište je poludjelo...'

Neke su savezne države zamjerile nedostatak donošenja mjera na saveznoj razini i upozoravaju da se pojedine države snalaze same te se doslovce utrkuju u nabavci opreme protiv drugih saveznih država
Vidi originalni članak

Američki predsjednik u utorak je priznao da postoje poteškoće u dostavi hitne medicinske opreme u savezne države nakon što su guverneri upozorili da je u jeku borbe protiv koronavirusa sustav dostave na rubu kolapsa.

- Svjetsko tržište kirurških maski i respiratora je poludjelo. Pomažemo državama da dobiju potrebnu opremu, ali nije lako - napisao je Donald Trump na Twitteru.

Neke su savezne države zamjerile nedostatak donošenja mjera na saveznoj razini i upozoravaju da se pojedine države snalaze same te se doslovce utrkuju u nabavci opreme protiv drugih saveznih država, same američke vlade pa i stranih zemalja.

BIO NA SUDU S JACKSONOM Preminuo jazz glazbenik Manu Dibango: Imao je korona virus

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je zatražio da se tom velegradu, epicentru koronavirusa u SAD-u, dostave respiratori, kirurške maske i druga medicinska oprema i lijekovi. U toj metropoli broj zaraženih virusom Covid-19 strmoglavo raste.

Trump je objavio da je savezna vlada osigurala 500 respiratora za grad New York te da se u istoimenoj saveznoj državi  podižu četiri privremene bolnice.

Dužnosnici u Kaliforniji, koja je drugo najveće žarište korone u SAD-u, zatražili su da se otvori dodatnih 50.000 bolničkih kreveta.

#RAINBOWTRAIL Djeca u Britaniji i SAD-u crtaju duge po prozorima za bolji dan

Neki guverneri su ponovno pozvali saveznu vladu da naredi tvrtkama proizvodnju respiratora i zaštitnih maski kojih kronično nedostaje u SAD-u, no predsjednik Trump oklijeva aktivirati zakon o obrambenoj proizvodnji jer "nacionalizacija tvrtki nije dobar koncept".

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 24.03.2020.

    Malo si se zeznuo Trampiću!! Trebala Korona srediti Kinu da bi ti bio bolji od njih pa se malo zeznuo!!! Kina će se izvući, a što će ti tvoji amerikančići???

  • 24.03.2020.

    Ovaj čovjek je po meni zlo za čitavi svijet

  • prokurator 24.03.2020.

    nakvarcani nasljednik poslovnog carstva, upravo se susreće sa izazovom koji premašuje njegove sposobnosti. nije ovo vođenje tv realityja, niti tvitanje bedastoća. amerika postaje novo žarište.

Komentiraj...
Vidi sve komentare