To je to što me zanima!

Dončić: Ako monetizacija ne prođe, privatizirat ćemo HAC

To nam ne rješava problem duga, ali ćemo mi definitivno prodati HAC ONC. Bit će drugih sredstava u proračunu manje, ali imat ćemo naše autoceste, rekao je
Vidi originalni članak

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture potpisani su ugovori vrijedni 80-ak milijuna kuna za izradu studija izvodljivosti za 21 projekt u cestovnom, pomorskom i zračnom prometu, javlja Media Servis.

U cestovnom je prometu 12, pomorskom sedam, a zračnom dva projekta. Vrijednost studija, koje će se sufinancirati bespovrtnim eu sredstvima, je gotovo 80 milijuna kuna. 

- To je nužan preduvjet za aplikaciju. Bez ove tehničke dokumentacije nema ni EU sredstava za financiranje projekata u pomorskom, cestovnom, zračnom ili regionalnom, a u skoroj budućnosti, nadam se, i prigradskom i gradskom prometu, rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Kada će planirani projekti biti gotovi, teško je procijeniti jer to je proces koji traje, kaže ministar.

Ako monetizacija ne prođe

Hajdaš Dončić ponovo se osvrnuo na monetizaciju autocesta. Alternativa nam je vraćanje 8 milijardi eura do 2039.. Ako do monetizacije ne dođe, ne preostaje nam ništa drugo nego privatizirati HAC, kaže Dončić:

- Pa ćemo vidjeti koje će uštede biti u sljedećem periodu. Ponavljam, to nam ne rješava problem duga, ali ćemo mi definitivno prodati HAC ONC. Bit će drugih sredstava u proračunu manje, ali imat ćemo naše autoceste, zaključuje Hajdaš Dončić.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • SinisaJurk 23.11.2014.

    e moj doncicu sve manje kose imas otkad si u vladi.

  • ludom 22.11.2014.

    Stvar je jednostavna. Godinama sve upropaštavate, ne samo vi koji sada vladate nego i oni prije vas, a vjerojatno će i oni poslije vas. I pokušavate za svoje gluparije sve i uvijek naplatiti narodu. Što ste vi učinili u minulim godinama da nam olakšate život? Ništa. Imate na raspolaganju sve resurse pa prodajete, iznajmljujete, koristite to kao da ste to sami sticali. I pri tome sve vaše gluposti naplatite narodu. Dajte, kada ćete shvatiti da ste nam vi, koji šatro vodite ovu državu najveći problem?

  • dobitak 22.11.2014.

    ovaj lošiji od hitlera pa što je on da narod pravi budalom

Komentiraj...
Vidi sve komentare