To je to što me zanima!

DORH danas podnio optužni prijedlog protiv riječke Čistoće

Direktora i suradnika tereti se da su u Viškovu, na deponiju otpada Viševac i skladištu Marišćina, propustili primjereno balirati, prevoziti i skladištiti otpad
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je u srijedu, nakon provedenih izvida i dokaznih radnji po kaznenim prijavama protiv odgovornih osoba Komunalnog društva Čistoća u kojima su građani Rijeke i Viškova upozoravali na onečišćenje okoliša na području općine Viškovo i zapadnog dijela grada Rijeke zbog nesavjesnog odlaganja otpada na deponiju Marišćina i Viševac, podnijeli optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Optužnim prijedlogom tereti se Čistoća kao pravna osoba te bivši direktor Zlatko Štok i njegov suradnik Stjepan Ropac kao odgovorne osobe Čistoće zbog prekršaja iz Zakona o otpadu. Tereti ih se da su, iako dužni brinuti se za odlaganje otpada, u razdoblju od lipnja 2012. godine do listopada 2012. godine u Viškovu, na deponiju otpada Viševac i privremenom skladištu otpada Marišćina, propustili balirati, prevoziti i skladištiti komunalni otpad na odgovarajući - da se izbjegne širenje neugodnih mirisa u okoliš, a što je imalo za posljedicu pogoršanje kvalitete života ljudi na tom području.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • AntonTrdić 28.02.2013.

    meni se cini da netko iz interesa radi ova sra..nja

  • zdrawe 28.02.2013.

    haha,, i kao neko ce ih kaznit????? i kada????

  • stevo đurić 27.02.2013.

    izgleda da je u Rijeci samo "daj babi kunu" poštena- Rijeka grad slučaj !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare