To je to što me zanima!

DORH utvrdio da je bilo 'odstupanja' u Varšavskoj

Državno odvjetništvo je u srijedu priopćilo da je dobilo mišljenje tima Ministarstva kulture o gradnji Cvjetnog prolaza. Tim je utvrdio odstupanja...
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo se u srijedu poslijepodne oglasilo o slučaju gradnje projekta Tome Horvatinčića na Cvjetnom trgu u Zagrebu. U priopćenju su napisali kako im je Ministarstvo kulture dostavilo mišljenje ekspertnog tima. Tim je 'uvidom dostavljene dokumente utvrdio izvjesna odstupanja u dijelu koji se tiče mogućnosti povećanja izgrađenosti dvorišta i dijelu koji se odnosi na dopušteno deniveliranje dijela Varšavske ulice'. U DORH-u kažu da je krim istraga još u tijeku te da su ovo mišljenje poslali  Gradu Zagrebu, gradonačelniku, Gradskoj skupštini te Ministarstvu zaštite okoliša.

JOSIPOVIĆ PRIMIO AKTIVISTE
Predsjednik Ivo Josipović je u srijedu primio predstavnike Zelene akcije i Prava na grad koji su ga informirali o svojim akcijama. Rekli su mu i da se zalažu za rješenje 'koje bi osiguralo opstanak javne površine u Varšavskoj ulici, a istovremeno omogućilo izgradnju garaže za potrebe stanara kompleksa na Cvjetnom trgu'. Josipović je pak rekao kako građani imaju pravo na očuvanje javnih površina.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kišne kapi 16.06.2010.

    I ja bih sliku sa Josipovićem...

  • komentatorv3 16.06.2010.

    nebitno; projekt će se izgraditi u svim planiranim gabaritima, a Bandić ostati na čelu Zagreba. političke akcije ove interesno-političke skupine su bile uzalud, a netko će i materijalno odgovarati za opstrukcije razvoja grada.

  • jakuza 16.06.2010.

    josipoviću primi i mene može u iduću srijedeu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare