To je to što me zanima!

Došle moliti pred Petrovu protiv pobačaja pa se brinule za svoja prava: 'Imate dozvolu za foto?'

Uz njih su bili transparenti 'Trudna si, trebaš pomoć?', 'Za mene se vrijedi boriti' i slika novorođenčeta i 'Trudnicama je potrebna pomoć, ne pobačaj'. Nije im bilo jasno zašto ih fotografiramo
Vidi originalni članak

Imate li vi dozvolu za snimanje, pitale su nas dvije žene koje su stigle pred Petrovu bolnicu u ponedjeljak prijepodne. 

Uz njih su bili transparenti 'Trudna si, trebaš pomoć?', 'Za mene se vrijedi boriti' i slika novorođenčeta i 'Trudnicama je potrebna pomoć, ne pobačaj'.

'Imate li dozvolu za fotografiranje?'

Nakon što smo im rekli da su na javnoj površini i da nam ne treba dopuštenje za fotografiranje, jer se radi i o vijesti od javnog interesa, kratko su nam rekle što rade tamo.

- Ovo je molitveno bdijenje. Ljudski život je dar od Boga, a pobačaj je ubojstvo. Tu smo da ženama damo do znanja da nisu same. Postoji podrška, postoji pomoć. Tko smo mi da odlučujemo tko će živjeti, a tko neće? - rekle su nam.

Nije im bilo jasno zašto ih uopće ispitujemo što rade ispred bolnice u Petrovoj, a zanimale su se i iz kojeg smo medija. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Cherylin 28.02.2024.

    Ti ispred bolnica su toliko iritantni, ljudima zbilja muka od kvazi moliteljana javnim površinama, zba se gdje se moli, ovi sigurno ne mole zabadava

  • Vjevegrica 31.10.2023.

    8. tjedan trudnoće: U ovom tjednu duljina bebe je oko 18-20 mm, a teži 3g, konstatno se vrpolji. Noge i ruke nastavljaju svoj rast, naziru se i njihovi dijelovi – laktovi, koljena i prstići. Srce embrija je podijeljeno i kuca dvostruko brže od srca odraslog čovjeka, krvne stanice se sada stvaraju u jetri, a beba već ima i vlastitu krvnu grupu i Rh-faktor. U mozgu dolazi do razvoja osnovnih živčanih puteva te dolazi do razvoja žlijezde hipofize koja upravlja čitavim endokrinološkim sustavom koji se tek počinje formirati. 9. tjedan trudnoće: beba je teška oko 5g, a dužine oko 30mm. Osnovni dijelovi tijela su formirani. Oči su razvijene, iako beba stalno žmiri. Vanjski spolni organi se počinju nazirati. Koža je vrlo tanka i kroz nju prosijavaju krvne žile. Razvijaju se jezik i glasnice, gornja usnica, vršak nosa. U ovom stadiju razvoja glava djeteta je znatno veća u odnosu na ostatak tijela zbog ubrzanog razvoja mozga.  

  • TVP 30.10.2023.

    Normalno da se čude jer u srednjem vijeku nije bilo foto aparata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare