To je to što me zanima!

Došli nalazi pacijenta iz Splita: Nije se zarazio koronavirusom

Riječ je o hrvatskom državljaninu koji se nedavno vratio iz Kine i zaprimljen je pod sumnjom da ima koronavirus. Ima simptome infekcije, pa smo ga po protokolu izolirali, rekli su ranije iz KBC-a Split
Vidi originalni članak

Kako javlja Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), pacijent iz Splita za kojeg se sumnjalo da ima koronavirus, ima negativne rezultate na tu bolest. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Riječ je o konačnom nalazu iz zagrebačke Klinike za infektologiju "Dr. Fran Mihaljević", javlja N1

Podsjetimo, pacijent se od nedjelje nalazi u KBC-u Split. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Riječ je o hrvatskom državljaninu koji se nedavno vratio iz Kine i zaprimljen je pod sumnjom da ima koronavirus. Ima simptome infekcije, pa smo ga po protokolu izolirali. Ima blagu infekciju dišnog trakta i uzeti su brisevi ždrijela, nosa, uzorci krvi. Briseve smo poslali u Zagreb, u Kliniku za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević'. Pacijent do daljnjeg ostaje na našoj Klinici za infektologiju i nalazi će razjasniti je li riječ o infekciji koronavirusom. Imamo prostor za izolaciju koji ima odvojen ulaz tako da smo tu osigurani da je pacijent odvojen od drugih pacijenata. Naravno, u kontaktu smo s kriznim stožerom Ministarstva zdravlja, Zavodom za javno zdravstvo, kao i Klinikom 'Fran Mihaljević'. Situacija je pod kontrolom. Ako testovi budu negativni, pacijent će biti otpušten kući - kazao je ranije dr. Boris Lukšić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split u ponedjeljak na konferenciji za novinare. 

- Mi smo ga zaprimili u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Svi uzorci su jučer prije ponoći bili u Zagrebu. Vjerojatno će nalazi biti brzo. Klinika je dobila te testove ima nekoliko dana treba vremensko razdoblje da sve to prođe. Možda rezultati budu ni da ni ne. Ako se ne bude moglo definirati, ponavljat ćemo. Ali nadamo se da će sve biti rutinski – kazao je tada dr. Lukšić.

Dodao je i kako u KBC-u trenutačno imaju mjesta za pet pacijenata u prostorijama za izolaciju, ali navodi i kako imaju plan i protokol za proširenje kapaciteta.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • dvadesetčetverosatnivirusić 03.02.2020.

    koji se kur@c prenemažete i filate nas s tim virusom...u ovu podrtinu od države ni virus ne ulazi bez zaštite

  • spico-77 03.02.2020.

    Brza analiza u HR ???? Daj nemojte biti smjesni !!!!

  • 03.02.2020.

    Još jedan slučaj "tresla se brda rodio se miš" kao i onaj iz Osijeka 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare