To je to što me zanima!

Došli posjetiti sina u zatvor u Osijeku pa završili u karanteni

Bračni par koji je u srijedu ujutro došao u osječki Županijski sud s namjerom da ishoduju dozvolu za posjet svom sinu u zatvoru, neočekivano je završio u karanteni u osječkom Kliničkom centru
Vidi originalni članak

Naime, kako neslužbeno doznajemo, supružnici koji inače rade u inozemstvu su u Hrvatsku ušli iz Slovenije i došli su u Osijek kako bi posjetili sina koji boravi u zatvoru. Na ulazu u zgradu suda zaustavila ih je službena osoba i pregledala im dokumente.

Sukladno najnovijim sigurnosnim mjerama koje je izdao Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a po kojima se sve osobe koje ulaze u javne prostore mora pitati odakle su došli i da li su boravili na područjima rizika od COVID-a, tako je i službenik na ulazu u sud pitao supružnice odakle su pristigli.

Pogledajte video:

POSLJEDICE KORONA VIRUSA Tri nova slučaja u Hrvatskoj: Zaraženi stigli iz inozemstva

Rekli su da su prije deset dana bili u Italiji, ali da inače rade u Njemačkoj. Službenik ih je zadržao na ulazu i pozvao dežurnu epidemiološku službu koja je potom supružnice odvezla u Klinički centar Osijek gdje su stavljeni u izolaciju iako nisu imali nikakve simptome bolesti.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Objašnjeno im je kako je to sigurnosna mjera spriječavanja širenja korona virusa te da svi koji dođu u osječko-baranjsku županiju, a boravili su u područjima zahvaćenim virusom, moraju provesti 14 dana u izolaciji kako bi se vidjelo da li su eventualno zaraženi i da ne bi širili bolest dalje. U Stožeru potvrđuju kako to nije neuobičajen postupak te je nekoliko ljudi do sada već provelo potrebno vrijeme u izolaciji.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Counter64 12.03.2020.

    Srbija se zatvorila kao konzerva,ovi šetaju,a nama treba primjer uvijek za nešto,a to je ovaj put Njemačka,što se tiče testiranja...testno bi ovi svi trebali podnijeti ostavke...i konačno kraj bespotrebnim presicama i mlaćenju prazne slame...

  • Stap stap 12.03.2020.

    Zatvorite ih skupa sa sinom, i dajte im duplo koliko on leži.

  • 11.03.2020.

    Pa i treba tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare