To je to što me zanima!

Dosta je iščuđavanja nad vršnjačkim nasiljem. Dječak iz Biograda treba pomoć

Zašto prosvjetni djelatnici nisu educirani za ovakve krizne situacije, zašto u svim školama nema psihologa i pedagoga, zašto šutimo na nasilje, zašto se ne primjenjuje Akcijski plan za prevenciju nasilja u školama?
Vidi originalni članak

Vijest iz biogradske škole potresla je baš sve. Jedanaestogodišnjeg dječaka u školskoj kupaonici istukli su, čak i cipelama udarali, stariji dječaci, njih desetak. Napad je prekinula nastavnica, no nesretno dijete nisu odvezli u bolnicu nego su ga bez ikakve obavijesti poslali kući.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 27.09.2022.

    Isčuđavamo se već trideset godina i šta se promijenilo? Ništa jer za bilo koju promjenu treba stručnosti, znanja i odgovornosti.

  • Morrigan @-\— 27.09.2022.

    Itekako su educirani prosvjetni radnici, pogotovo oni koji to žele na puno mjesta mogu doći do informacija i educirati se, ali ih se sputava na bezbroj načina! Od nebuloznih pravilnika kojima se štite nasilnici do ravnatelja (pojedinih) koji zataškavaju sve i vrše pritisak na učitelje. O nadobudnim roditeljima, moćnicima i vezama preko politike i školskih odbora da ne pričamo. Prosvjetni radnici, oni pravi kojima je stalo do dobrobiti svakog djeteta su jednako zlostavljani kao i ovaj dječak jer su direktno onemogućeni djelovati. A kad i djeluju u inspekciju im dođu ljudi koji godinama nisu kročili u razred (ako ikad i jesu) i kroje pravdu na način da su,u najmanju ruku, svi sudionici sukoba “jednako krivi”. Podijeljena odgovornost ponižava žrtvu, a daje samopouzdanje nasilniku koji će za par godina imati na savjesti nekog novog Luku Ritza, divljanje automobilom i ubijanje pješaka bez kazni ili zlostavljanje partnera u braku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare