To je to što me zanima!

'Doveli su zamjensku hranu, ali moja Rumenka ne želi ju jesti'

Oko 70 proizvođača mlijeka dobilo je protuotrov kojim će uništiti aflatoksin iz stočne hrane. Općina Oprisavci priskočila je u pomoć proizvođačima mlijeka
Vidi originalni članak

Općina Oprisavci, unatoč skromnom proračunu, s oko 6000 kuna u petak je priskočila u pomoć svojim proizvođačima mlijeka kako bi im donekle olakšala tešku situaciju u kojoj su se našli zbog aflatoksina.

- Na području općine imamo oko 70 proizvođača mlijeka. Odlučili smo im koliko-toliko pomoći da stabiliziraju proizvodnju. Od osječke tvrtke nabavili smo povoljno sredstvo za detoksikaciju, i to za oko 100 tona stočne hrane - rekao je Antun Jovičić, načelnik općine.

Ivan Vidaković, mladi mljekar, objasnio je kako njima nitko napismeno još nije rekao da je njihovo mlijeko neispravno.

- Dovezli su zamjensku stočnu hranu, koju moja Rumenka ne želi jesti, ali su nam rekli da time hranimo krave. Mlijeko odvoze, ali kamo i koliko će nam platiti, nitko ne govori. Imam deset krava. Rado bih ih prodao i vratio se u Švicarsku, gdje sam bio četiri godine - rekao je Ivan.

Njegov susjed Ivan Cvijanović prodao je krave i otkazao suradnju s Dukatom.

- Ne mogu im davati mlijeko po 1,99 kuna, a prije tri godine su mi plaćali i do 4 kune, kad je bilo sve puno jeftinije - rekao je Cvijanović.

Županijski veterinarski inspektor Damir Agičić smatra da će se situacija s aflatoksinom uskoro stabilizirati.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • 03.03.2013.

    Naprave sranje a onda pružaju pomoć. Nisu svi tako naivni. Ako je od Mosanta, ni čudno da odbija jesti. Pametna kravica.

  • picuskin 02.03.2013.

    Što više minusa bliži si istini,a to boli neradnike i folirante.

  • StjepanKnez 02.03.2013.

    moj susjed ima kravu i zove se severina ali ozbiljno:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare