To je to što me zanima!

'Dovođenje mladića na sud u lancima bilo je pretjerano'

Ministar je komentirao i slučaj mladića  iz Viškova koji je zbog napada na djevojku prekršajno prijavljen za narušavanje javnog reda i mira, a na sud je doveden u lancima
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković gostovao je u subotu u RTL-u Danas te je komentirao novi prijedlog Ovršnog zakona u kojem su vladajući najavili da će ovrhe biti brže, a sustav pravedniji.

Ministar se i osvrnuo na izmjene ZKP-a nakon slučaja Daruvarac. 

- Ovo će biti devete izmjene i mnoge od njih su posljedica implementacije europskih direktiva koje smo obvezne implementirati. Analizirat ćemo sve što se dogodilo u nekoliko predmeta. Ako treba napravit ćemo nakon ovog i novi Zakon, jer kad je bilo 9 izmjena treba podvući crtu i vidjeti što je ostalo, što treba kodificirati ili dodati. U prvom kvartalu ćemo vidjeti za ovakve stvari koje su se dogodile da pokušamo barem te dvojbene stvari izregulirati - kaže Bošnjaković.

Komentirao je i slučaj mladića  iz Viškova koji je zbog napada na djevojku prekršajno prijavljen za narušavanje javnog reda i mira, a na sud je doveden u lancima.

- Bilo je slučaja privođenja okrviljenih u lancima. To nije pitanje reguliranja kaznenog zakona, on se time ne bavi, time se bave provedbeni propisi postupanja pravosudne policije. Tu treba odvagnuti što se dogodilo i da li to izgleda primjereno. Složio bi se sa svima koji misle da je to pretjerano, da ga se moglo lakšim mjerama dovesti na sud. To je procjena onih na terenu - kaže Bošnjaković.  

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Uragan_1 06.01.2019.

    Čudi me da niste još i okove upotrijebili.

  • IvicaLugaric 06.01.2019.

    Bilo bi mu pametnije da se bavi sudstvo jer kolko "uglednih" je zbrisali u majčinu Bosnu među njima i dobri dečko Zdravkec .Ha kaj lova Dela.Zakaj kod nas organi nemreju upasti uračune takvih ko FBI kad se već volimo Amerika za sve volimo gurati u guzicu.Pa neznam ko bi od ovih još dugo hodala slobodno HAHAHAHAHAHA

  • IvicaLugaric 06.01.2019.

    Bilo bi ti pametnije da se pozabavio sudstvo,kao na primjer u "tvom" Samoboru gdje "sutkinja" nakon dvije i pol godine. "suđenja" donosi sramotnu presudu za smetanje posjeda čovjeku koji je štitio svoju imovinu (prema važećem zakonu) i nabivši čovjeku enormne troškove koje nije mogao platiti .A kako ono zakon kaže-brzo i efikasno bez gomilanja troškova.Ma sram vas može biti i takve sudove,i sve mi se čini da ste svi koji ste se dograbili vlasti zaboravili da su zbog takvih stvar ljudi i srušili bivšu i sve prijašnje "države".Ma sram vas bilo!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare