To je to što me zanima!

Dragica: To je moj sin otet prije 42 g., srce mi to kaže

Puljanka Dragica Olaj vjeruje da je Antonello Sata njen sin kojeg su 1966. oteli Romi i odveli u Italiju. U četvrtak je s njim komunicirala putem videolinka
Vidi originalni članak

Ja sam sigurna da je to on. Srce mi to kaže - govorila je vidno uzbuđena Dragica Olaj čiji je sin Dragan otet prije točno 42 godine. Dragica nije mogla suspregnuti suze dok je putem videolinka u studiju HRT-a gledala Antonella Sata u kojem je prepoznala svoga otetog sina. A prepoznala ga je, kaže, po ožiljku pod okom i ožiljcima na prstima. Upravo sve te ožiljke ima i Antonello Sata. I njega su još kao 5-godišnjaka oteli Romi zajedno s još jednim dečkom za koje Dragica vjeruje da je oteti susjedov sin Vedran. Antonella su Romi odveli u Italiju gdje su ga malteritirali na sve moguće načine, držali ga vezanog za za pseću kućicu, tjerali ga da krade, a zbog svega je završio i u zatvoru. Od Roma je uspio pobjeći u Cagliariju. Dragica je u studiji uporno pokušavala uspostaviti kontakt s Antonellom na hrvatskom jeziku, no on nije prozobrio ni riječi na hrvatskom. Voditeljica s talijanske televizije RAI objasnila je da je Antonello jako traumatiziran i da zapravo ne želi govoriti na hrvatskom. Antonello je ispričao kako se sjeća dana kada je otet, ali gotovo ničega drugog iz djetinjstva se ne sjeća.
- Sjećam se da je u autu sa mnom na dan kad sam otet bio još jedan dječak - kazao je A. Sata, koji je to ime dobio po cagliarijskoj ulici čiji su se stanovnici o njemu brinuli. Antonello je već jednom vjerovao da je našao obitelj. Putem iste emisije na RAI-u prepoznao ga je jedan Talijan koji je tvrdio da je on njegov sin otet na Sardiniji. Antonello je s njime čak i počeo živjeti. DNK analiza potom je otkrila kako ipak nisu u krvom srodstvu. Uredinici te taljanske emisije već godinu dana pokušavaju pomoći Antonellu da pronađe svoje prave roditelje. Prije nekoliko dana u istoj ga je emisiji prepoznala Puljanka Dragica Olaj. Ona će sa s Antonellom susresti za 7 dana u Cagliariji, a tek će DNK analiza pokazati je li Antonello doista njezin izgubljeni sin.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Sanida 04.05.2016.

    Da li mi moze neko pomoci , lako mogu da nadjem da gledam ovu emisiju o dragici i antonelu. Unapred hvala

  • orhidea 22.10.2008.

    ovo je vjerojatno najljepša vijest koju sam pročitala u zadnje vrijeme. ako je to stvarno on, a baš imam neki osjećaj da je, šanse da se tako netko nađe nakon skoro pola stoljeća su manje nego dobitak na lotu!!!

  • mala___plava 17.10.2008.

    Nadam se da je to njezin sin.. jako bi volila da je ... a ako nije, neka mu Bog pomogne da si nađe sreću u životu, jer se vidi da je puno propatio.. baš mi je žao i njega i majke. Iako mislilm da majka prepozna svoje djete! Nadam se sretnom završetku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare