To je to što me zanima!

'Drago mi je da se prosvjednici Žutih prsluka slažu sa mnom'

Ranije ovoga tjedna, francuski premijer Edouard Philippe odlučio je odgoditi povećanje poreza na gorivo na barem šest mjeseci kao odgovor na prosvjede...
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump narugao se svojem kolegi francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu na Twitteru zbog problema s nasilnim prosvjedima protiv povećanja poreza na gorivo u Francuskoj.

"Drago mi je da su se moj prijatelj @EmmanuelMacron i prosvjednici u Parizu složili s mojim zaključkom otprije dvije godine", napisao je Trump u tvitu u utorak.

KAOS U PARIZU 'Uzimaj, džabe je': Prosvjednici iz trgovine nose sve što mogu

"Pariški sporazum užasno je manjkav jer povećava cijene energenata za odgovorne zemlje dok prikriva neke od najgorih zagađivača", poručio je Trump, referirajući se na globalni sporazum o okolišu sastavljen u Parizu 2015. godine.

FRANCUSKA VLADA POPUSTILA Neće povećati porez na gorivo: 'Nasilje mora odmah prestati!'

Ranije ovoga tjedna, francuski premijer Edouard Philippe odlučio je odgoditi povećanje poreza na gorivo na barem šest mjeseci kao odgovor na prosvjede koji traju već tjednima i često su nasilni, a taj potez tako je postao prvi veći zaokret u politici Makronove administracije u 18 mjeseci koliko je na vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Zapadnjak_1 05.12.2018.

    macron je odlucio zamijeniti svoje predizborna obecanja za ugled u svjetskim mainstream medijima, macron iz kampanje se zalagao za oslobadanje trzista, kapitalisticku ekonomiju, deregulaciju, liberalizaciju, spustanje poreza, olaksavanje funkcioniranja kompanijama, smanjenje onoga sto se pogresno naziva "radnickim pravima", a macron predsjednik radi sve suprotno i poput pravog hardcore ljevicara povecava namete u ime nekih tipicnih ljevicarskih "visih ciljeva" (kao sto je borba protiv fosilnih goriva u ovom konkretnom slucaju, cesto su to pitanja "humanitosti" oko migracije i slicno)...

  • intellectus 05.12.2018.

    Istina...."PRVI veći zaokret u politici Macronove administracije"......biti će ih još i više, Macron kukavički "bježi iz Francuske", okreće se vanjskoj politici. Franskoj i Francuzima nema ništa za ponuditi osim vodenih topova, suzavca i hapšenja, to je demokracija na Macron-ov način, tako ju on interpretira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare