To je to što me zanima!

Drama na Biokovu: Telefonski mu diktirali kako da se spasi

Makarska Gorska služba spašavanja u nedjelju popodne spasila je mladog planinara s Biokova koji je zapeo na stijeni u visini od 40-ak metara ispod vrha Vošac
Vidi originalni članak

Prema riječima pročelnika makarskog HGSS-a, Ante Kukavice, dvoje mladića su s dvije djevojke krenuli prema vrhu Biokova u potpunosti nepripremljeni za planinarenje. No, jedan od njih ostao je zaglavljen na stijeni. 

- Zapeo je među stijenama te ostao visiti nekih 45 metara iznad planinarske staze - ispričao nam je Kukavica. 

- Mladići i djevojke od nekih 20-ak godina, uputili su se na planinu bez adekvatne odjeće i obuće. Potpuno nespremni i zaista je puka sreća da se sve dobro završilo - dodao je. 

Naime, mladić se nakon što je pozvao službenike HGSS-a, uspio sići i skloniti na sigurnije mjesto uz stijenu. Kada su stigli spasioci, telefonski su mu davali upute kako da da se što sigurnije spusti do dijela gdje su ga čekali ostali djelatnici HGSS-a. 

DRAMA NA PTIVICAMA HGSS-ovci po mrklome mraku tražili izgubljene strane turiste

Mladić je dobro i odveden je na sigurno, a HGSS-ovci, po tko zna koji put, upozoravaju da se ne penje na planinu bez adekvatne opreme. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • x00x 24.02.2020.

    prsluci za vodu na vrhu biokova? il tesko naci adekvatnu sliku?

  • x00x 24.02.2020.

    inace gss ide na biokovo u opremi za vodu?

  • BinaMaja 24.02.2020.

    Svaki vikend kad idem na planinu vidim takve pacjente. Airmaxice, trenirka,torbica za svadbu i idu oni. I onda se čude kad se desi neko zlo. Ljudi nisu svjesni koliko planina zna varati......

Komentiraj...
Vidi sve komentare