To je to što me zanima!

Drama u Švicarskoj: Oteo 'papu cijepljenja', zatočio ga pa tražio novac: Dvoje poginulo u paljbi

Nijemac (38) oteo je Christophera Bergera uz prijetnju vatrenim oružjem. Zatočio ga je i tražio od njega novac. Kada ga je Berger uvjerio da će mu novac donijeti, pustio ga je na slobodu. Obratio se policiji...
Vidi originalni članak

Krajem ožujka je 38-godišnji Nijemac oteo Christopha Bergera, čovjeka kojeg je švicarska javnost vidjela kao jedno od glavnih lica borbe protiv koronavirusa, a otkako je cjepivo postalo dostupno, švicarski mediji opisivali su ga i kao "papu cijepljenja". 

Švicarski Tages Anzeiger objavio je kako je Nijemac Bergera oteo uz prijetnju vatrenim oružjem i držao ga zatočenim sat vremena. 

- Za to vrijeme tražio je od mene znatan novčani iznos - javno je objavio Berger u priopćenju te naveo da bi rado iznio i druge detalje otmice, no da zbog istrage koja je u tijeku - to ne smije. Ipak, nekako je uspio uvjeriti svog otmičara da će mu zatraženi iznos i platiti. 

NOVE MJERE SAD naredio zaposlenicima da napuste Šangaj zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom

No, umjesto da ode po novac, Berger je uspio otići do centralne kantonalne policije u Zurichu. Prijavio je otmicu i od tog trenutka krenula je potjera. 

Nekoliko dana kasnije je policija priopćila da su u gradiću Wallisellen u okolici Zuricha pronašli osumnjičenika. Kada su ga pokušali uhititi, muškarac je izvukao pištolj i počeo pucati na njih. Pritom je ubio i ženu koja je s njime bila u društvu. Policija je, navode švicarski mediji, uzvratila paljbu. Otmičara su ranili, a kasnije je preminuo. Žena koja je bila s njime imala je 28 godina, a i dalje nije poznato što je radila u njegovom društvu, niti je li ju ubio namjerno ili slučajno. 

BROJKE STOŽERA U Zagrebu 33 novozaraženih

Policija je u sklopu istrage kasnije uhitila još jednog Švicarca (34), inače poslovnog partnera ubijenog otmičara. Nalazi se u istražnom zatvoru kao osumnjičen za sudjelovanje u otmici, pokušaj iznude i za kazneno djelo protupravnog lišavanja slobode. 

Švicarski mediji podsjetili su i da je Berger ranije otkrio da je već dulje vrijeme izložen "masovnim prijetnjama". Vlasti su mu u jednom trenutku morale dati osobnu zaštitu, što je za švicarske prilike vrlo rijetko. 

PROZOR U DVORIŠTE Staro normalno nakon 770 dana pandemije više nećemo imati

Ipak, od studenog prošle godine stanje se, oko prosvjeda protiv mjera, značajno smirilo. Razlog tome bio je neuspjeli referendum - ispalo je da vladine epidemiološke mjere podržava čak dvije trećine Švicaraca. Berger je smatrao logičnim da mu osiguranje više ne treba. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • JozaPrezaduzeni 12.04.2022.

    Psihica koliko hoces

  • Pushing I Lizing 12.04.2022.

    Ajmo neki haos konacno.Vrijeme je odavno da ovom svijetu dode kraj.

  • Nikola1999 12.04.2022.

    Beros je sledeci 😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare