To je to što me zanima!

Drama u zraku: Avion gorio 20 minuta, jedva je uspio sletjeti

Zrakoplovu Turkish Airlinesa zapalio se desni motor. U prvom pokušaju prisilnog slijetanja teško su oštećeni krilo i kotači. Nitko od ljudi u avionu nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Još uvijek nije poznato što je uzrokovalo požar na desnom motoru zrakoplova Turkish Airlinesa zbog čega je avion, koji je poletio iz Milana, morao prisilno sletjeti u Istanbul.

Prvi pokušaj slijetanja u subotu u 9.23 sati bio je neuspješan prilikom čega su teško oštećeni kotači i desno krilo aviona . Nakon 20-ak minuta pilot je pokušao ponovno pa je plamteći zrakoplov uspješno sletio u zračnu luku Ataturk, javlja Airlive .

Svih 97 putnika i članova posade zbrinuti su i nitko od njih nije ozlijeđen . Televizija NTV objavila je i snimku razgovora između pilota i kontrolnog tornja koja pokazuje da je pilot cijelo vrijeme trajanja drame bio smiren i pribran.

Ovo je još samo jedan u nizu incidenata koji se posljednjih tjedana događaju u zrakoplovima Turkish Airlinesa i zbog kojih njihovi avioni moraju prisilno slijetati ili promijeniti pravac kretanja.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • hende007 26.04.2015.

    Sva sreća pa su svi preživjeli, ali ne bih volio imati takvo iskustvo. Bravo za pilota koji je uspio ostati dovoljno miran i prizemljiti avion.

  • Matija Đumlija Hrošć 26.04.2015.

    turkish airlines a oznake star alliance-a nebitno , incidenti se dešavaju svaki dan samo što vi novinari pravite frku i paniku nedavno je avion pogodila munja rupa na nosu avion sletio 7,5 sati kasnije evo i slike http://avherald.com/img/icelandair_b752_tf-fia_keflavik_150407_2.jpg

  • vana 3 26.04.2015.

    Uz smirenost pilota srećom sve je dobro završilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare