To je to što me zanima!

Drama u Švicarskoj: Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio na nos

Zrakoplov je iz Zagreba poletio u 17.45 sati, a do nezgode je došlo oko 20.20 sati. Zrakoplov je sletio bez prednjeg kotača. Svi putnici i članovi posade su dobro
Vidi originalni članak

U Zürichu je oko 20.20 sati na nos sletio zrakoplov Croatia Airlinesa. Članovi posade i putnici, njih ukupno 64, su dobro. Potvrdila je to Ksenija Žlof iz Odjela za odnose s javnošću CA.

Zrakoplov je iz Zagreba poletio u 17.45 sati, a do nezgode je došlo oko 20.20 sati. Promet u zračnoj luci bio je zaustavljen 15 minuta, a nekoliko minuta nakon slijetanja je nastavljen. 

Došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja i zrakoplov je sletio bez prednjeg kotača. Piloti su prije slijetanja javili da imaju problema s prednjim stajnim trapom. Oko 40 minuta kružili su iznad zračne luke i pokušavali srediti problem, a onda odlučili sletjeti na nos. 

Provest će se detaljna istraga, zrakoplov ostaje u Zürichu

Zasad nije poznat razlog tehničkog problema, koji je uzrokovao ovaj događaj, a o svemu će se provesti detaljna istraga. Zrakoplov ostaje u Zürichu, gdje će biti tehnički pregledan - izvijestili su iz CA i dodali kako su njihovi piloti spremni i trenirani za ovakve situacije te da su izvrsno pripremili propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica.

Ovo je prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke.  Radi se o zrakoplovu Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala koji je u flotu Croatia Airlinesa uključen 2009. godine. Redovito je održavan i nikad nije imao sličnih tehničkih problema.

Svi koji trebaju informacije o putnicima na letu broj OU464 mogu nazvati Croatia Airlines na broj 0800 7700 (za pozive iz Hrvatske) ili 00385 – 1 - 616 0008 (za pozive iz inozemstva).

Idi na 24sata

Komentari 185

  • Babaluji x 28.09.2013.

    Hvala Bogu da je sve dobro završilo , svaka čast pilotima odradili su svoj posao profesionalno

  • Putschi 28.09.2013.

    Pilotima respekt ! Kompanijinom vodstvu saljem pod hitno traku "Soloteypa" da bi stujardese mogle poklopce od prtljaznika mogle nekako fiksirat, kako nebi putnici za vrijeme leta vlastitu prtljagu dobili na glavu. To sam dozivio za vrijeme jednog leta i nikad vise, jer s njima nebih ni za zivu glavu vise letio !

  • user_102927 28.09.2013.

    ja sam se jednom vozio sa takvim avionom od Chicago do Des Moine Iowa, kao da se vozis u autobusu po sumskoj cesti...niukad vise!!!!! Svaka cast pilotima, job well done!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare