To je to što me zanima!

Dramatična akcija u Pakistanu: Djeca zapela u žičari na 274 m visine, pokušavaju doći do njih

Djeca su putovala u školu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwa kada je jedna od ukupno dvije sajle žičare pukla oko devet ujutro po lokalnom vremenu u utorak. Žičara povezuje dvije zajednice u regiji
Vidi originalni članak

U Pakistanu je u tijeku hitna akcija spašavanja šestero djece i dvoje odraslih zarobljenih u žičari koja visi na 274 metra visine iznad planinskog područja na sjeverozapadu zemlje.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Djeca su putovala u školu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwa kada je jedna od ukupno dvije sajle žičare pukla oko devet ujutro po lokalnom vremenu u utorak. Žičara povezuje dvije zajednice u regiji.

- Žičara visi 365 metara iznad zemlje. Spašavanje je nemoguće bez helikoptera, a potrebni su iskusni službenici za spašavanje kako bi spašavanje proteklo glatko - rekao je ranije Tanveer Ur Rehman, lokalni dužnosnik okruga Battagram.

CNN piše da je riječ o 274 metra.

BLIZU GRANICE Najmanje 11 radnika ubijeno u eksploziji bombe u Pakistanu

Državno tijelo za upravljanje katastrofama zatražilo je pomoć helikoptera za spašavanje blokiranih putnika, navodi se u priopćenju u koje je CNN imao uvid.

Privremeni pakistanski premijer Anwar-ul-Haq Kakar naredio je hitno zatvaranje svih "dotrajalih i nesukladnih žičara", navodi se u priopćenju iz njegova ureda.

VODIT ĆE ZEMLJU DO IZBORA Prisegnuo novi pakistanski privremeni premijer

Mnoga djeca koja žive u udaljenim i planinskim dijelovima pokrajine Khyber Pakhtunkhwa oslanjaju se na žičare da ih prevoze do škole i natrag. Nekima od njih nedostaje redovito održavanje i mogu biti rizičan oblik putovanja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mučki_provokator 22.08.2023.

    Ja mislio NLO.

  • Smik 22.08.2023.

    bit će toga još.

  • Zlatna Vuga 22.08.2023.

    Samo neka ih spase daj Bože. Da je naš GSS sigurno bi sve dobro završilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare