To je to što me zanima!

Dramatični prizori iz Njemačke: Gradovi bez struje, jak vjetar rušio stabla, otkazani i letovi

Olujni vjetrovi zapuhali su diljem Njemačke i pritom rušili stabla, uzrokovali nestanak električne energije, te doveli do otkazivanja letova i polaska vlakova
Vidi originalni članak

Njemački meteorološki zavod DWD izdao je u srijedu nekoliko upozorenja o dolasku oluje ''Ylenia'', dodavši da bi opasni vremenski uvjeti mogli potrajati nekoliko dana. ''Dva sustava niskog tlaka donijet će u Njemačku olujne uvjete do subote", rekao je DWD u svojoj prognozi u četvrtak ujutro.

U središnjem dijelu zemlje, kod planinskog vrha Brocken smještenog u pojasu Harz, u jutarnjim je satima izmjerena prosječna brzina vjetra od 120 kilometara na sat, a najveća brzina u istom periodu dosegnula je brojku od 152 kilometara na sat.

SNAŽNO NEVRIJEME VIDEO Njemačka u crvenom alarmu, orkan pogodio zemlju: Poplavljen je dio Hamburga

Na berlinskom aerodromu putnicima nije dozvoljeno da su ukrcaju u avione niti da se iz njih iskrcaju. Avionima je i dalje dozvoljeno sletjeti na pistu, a zadnji avioni s putnicima poletjeli su prije objave o lošim vremenskim prilikama.

Lufthansa je zbog opreza otkazala 20 letova.

Željeznički prijevoznik Deutsche Bahn zaustavio je linije na dugim relacijama u nekoliko saveznih pokrajina na sjeveru Njemačke, također zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Trenutno ne vozi nijedna linija na dugim relacijama u pokrajinama Donja Saska, Bremen, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Zapadno Pomorje, Berlin i Brandeburg, poručili su iz kompanije.

STIŽE ORKAN YLENIA Njemačka se sprema za kaos: Pola zemlje u crvenom, stiže jaka oluja, moguć je i tornado

Srušena stabla poremetila su željeznički promet između Bremena i Hamburga te u okolici Dortmunda.

Na sjevernoj obali, uprava za pomorska putovanja BSH upozorila je na olujne valove, rekavši da bi oni na istočnom dijelu obale mogli biti 1 do 2 metra viši nego inače.

Na jugu zemlje, u Bavarskoj, najmanje 10.000 ljudi neko je vrijeme ostalo bez struje, prema izvješću najvećeg opskrbljivača u spomenutoj pokrajini Bayernwerk Netza.

Djelatnici hitnih službi u Berlinu kazali su da su bili na rubu kapaciteta u četvrtak ujutro, s obzirom da su prethodnu noć primili 76 poziva unutar tri i pol sata zbog šteta nastalih lošim vremenom.

''Većina poziva upućena je zbog srušenih stabala ili oštećenih građevinskih materijala'', kazali su vatrogasci. Za sada nema dojava o ozlijeđenima. Stanovnici su upozoreni da ne izlaze iz svojih domova ako nije nužno te da ne odlaze u šume ili parkove.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • MarioMarca 18.02.2022.

    E puhalo je i prije vise jos Njemacka pjescana zemlje pa drveca padaju ko sibice 

  • 18.02.2022.

    Sta je tu dramatično ?

  • robert99 18.02.2022.

    Imam familije kod Frankfurta ,pa sad nisam gledo kartu koji dio Njemačke je najgore prošao,a u pokrajini Nord Rein Westfalen imam prijatelje odnosno bivši radni kolege koji žive blizu Dortmunda...užas nadam se nitko nije nastradao...prateta iz Njemačke mi zasad ništa nejavlja,a ako su ostali bez neta i nedaj Bože struje i nadam se im tornado nije napravio štete na kući i najbitnije da su oni dobro...jojj al sam napet...a ovo nevrijem bi moglo i prema nama doći ,ali ne sa tolikim intezitetom..sve ovisi gdje će vjetar odnjet oblake...ove klimatske promjene su se u zadnjih 15 god.toliko poremetile da više neznaš šta očekivat,kakvo vrijeme te očekuje...može kod nas u HR ostat zasad ovako relativno toplije a opet može se desit naglo zahlađenje....a bliži se proljeće...znao je i kod nas snjeg past u 3mj.pa čak i u 4mj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare