News

Komentari 14

VIDEO Njemačka u crvenom alarmu, orkan pogodio zemlju: Poplavljen je dio Hamburga

VIDEO Njemačka u crvenom alarmu, orkan pogodio zemlju: Poplavljen je dio Hamburga

Za sada je najviše problema u Hamburgu, gdje se razina vode toliko podigla da je poplavljena poznata tržnica, a jedno srušeno stablo koje je palo na tračnice prekinulo je promet podzemne željeznice

Oluja 'Ylenia' je stigla u Njemačku nakon što su meteorolozi dan ranije upozorili da će sjever i istok zemlje pogoditi snažno nevrijeme praćeno orkanskim vjetrom.

Pogledajte video: Oluja u Njemačkoj

Vatrogasne i policijske postrojbe izvijestile su o srušenom drveću, oštećenim automobilima, manjim štetama na stanbenim objektima, no veće štete za sada nema.

- Izbrojili smo 47 intervencije - rekao je glasnogovornik vatrogasaca u gradu Kielu dodavši da je u Flensburgu oštećen autobusni kolodvor.

Video

Najviše je problema bilo u Hamburgu. Razina mora u lučkom gradu toliko se podigla da je poplavljena poznata tržnica, a jedno srušeno stablo koje je palo na tračnice prekinulo je promet podzemne željeznice.

U hamburškoj četvrti Eimsbüttel vjetar je iščupao stablo koje je palo ispred jednog puba. U tom trenutku tamo je bilo 20-ak ljudi i samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen, prenosi portal '24hamburg'.

Oko dva ujutro, oluja je stigla do glavnog grada.

- Proglašavamo izvanredno stanje - izvijestili su iz berlinske vatrogasne brigade.

Njemačka meteorološka služba (DWD) veći dio zemlje stavila je 'pod crveno' dodavši da bi se vremenske nepogode trebale smiriti tek u četvrtak popodne. Posebno su upozorili na orkanski vjetar koji će puhati preko 150 kilometara na sat.

POGLEDAJTE VIDEO: Val probio prozore trajekta, putnici u panici

Najčitaniji članci