To je to što me zanima!

Dramatični saborski pregovori: Ratuje se za urede i 'kvadrate'

Stranke traže prostorije. Najviše se ljuti vođa Hrvatskih laburista Dragutin Lesar. U saborske klupe doveo je još pet laburista, a još nisu dobili prostoriju za svoj klub
Vidi originalni članak

Novoizabrani tajnik Sabora Slaven Hojski danima pokušava riješiti “hladni rat” oko prostorija u kojima će biti klubovi zastupnika. Sve pobjedničke stranke imaju više ljudi nego u prošlom sazivu te traže adekvatne prostorije, na koje imaju pravo. Najviše se ljuti vođa Hrvatskih laburista Dragutin Lesar. U saborske klupe doveo je još pet laburista, a još nisu dobili prostoriju za svoj klub.

- Nešto sam u srijedu ipak uspio dogovoriti s tajnikom Sabora, no sve bi trebalo biti konačno riješeno 3. siječnja - povjerio nam je Lesar. Iako ima vlastiti ured u pomoćnoj zgradi Sabora u Demetrovoj ulici, pravilo je da su klubovi zastupnika u centralnoj zgradi na Markovu trgu. Novi šef kluba zastupnika SDP-a Igor Dragovan potvrdio nam je kako konzultacije klubova i tajnika traju.

- U prvoj rundi riješit će se rasporedi klupskih prostorija i uredi za potpredsjednike Sabora, a nakon Nove godine i prostorije za radna tijela - uvjeren je Dragovan.

Klub SDP-a godinama se nalazio u nešto manje od 80 “kvadrata”. Proširenje će vjerojatno riješiti pripajanjem susjednih prostorija. HDZ-ovci imaju 100-tinjak “kvadrata” koje ne žele prepustiti vladajućima.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • feba 30.12.2011.

    Pa Lesar pokazuje samo pravo lice i pravi razlog pobjede---ne,nije u ime naroda i zbog naroda,fotelje su vrlo udobne.

  • JerkoKC 30.12.2011.

    A gle.HDZ-ova omladinska minus bojna je opet na poslu.

  • user_46331 29.12.2011.

    Ma vidi ih samo kako su okrugli i rumeni, a sirotinja ruje po kontejnerima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare