To je to što me zanima!

Dramatični video iz samog srca vatre: 'Brajo, jedva smo utekli'

Bili su na manje od 50 metara od požarišta, vatra se uz jak vjetar nekontrolirano širila, a oni su se izvukli u zadnji čas. Snimka je to koju je objavila Facebook stranica 'Vatrogasci - Oni su naši heroji'
Vidi originalni članak

Veliki požar kod Šibenika koji je izbio u subotu gasilo je preko 200 vatrogasaca koji su, uz pomoć kanadera, air-tractora i vojske obranili ljudima kuće.

HVALA VAM, VATROGASCI Oni su naši heroji: Cijelu noć su se borili pa zaspali na asfaltu...

Posebno je teško bilo u zaseocima Lugovići i Mihaljevići u Bilicama te Slavice, gdje su, za svaki slučaj, evakuirali mještane i prebacili ih u osnovnu školu. 

Nošena vjetrom, vatra se počela nekontrolirano širiti pa su te ljude prebacili u drugu školu u Meterizama.

Naša novinarka Gorjana Ćaleta-Car javlja kako su žene usred noći odvozile djecu da se ne nagutaju dima, ljudi su iz kuća iznosili plinske boce i micali automobile. Svi su jedva čekali jutro da kanaderi opet mogu letjeti. 

Četvorica vatrogasca su ozlijeđena, a njihovu cjelonoćnu borbu s vatrom iz minute u minutu pratila je Facebook stranica Vatrogasci - Oni su naši heroji.

SNIMKA S AUTOCESTE Zapeli na cesti zbog požara pa skratili vrijeme igrajući šijavicu

- Brajo, jedva smo utekli - čuje se na snimci koju je objavila spomenuta stranica, a prikazuje samo srce požarišta, izvlačenje vozila DVD Solina na manje od 50 metara od vatrene stihije.

POGLEDAJTE VIDEO

U nedjelju ujutro vatrogasci su dobili dodatnu pomoć s neba. Počela je kiša.

Stanje je puno bolje nego što je bilo, ali ono što je najbitnije, nitko nije stradao. Mještani Bilica koji su preko noći evakuirani, napustili su osnovnu školu Meterize i vratili su s svojim kućama.

OBUSTAVILI POMOĆ IZ UNUTRAŠNJOSTI Tucaković: Stanje je stabilno, a jaka kiša bila nam je točka na i

- Sinoć je bilo gore nego '91 kad su nam rekli da moramo bježati iz svojih kuća. Vatra je mijenjala smjer, nisi više znao što gori, a gori na sve strane. Oko 1 u noći smo otišli na Šubićevac, a sto stvari ti prolazi kroz glavu. U tih nekoliko kilometara koliko sam vozila, vidjela sam ljude koji su svoj život stavili na kocku da bi pomogli nama. Umirala sam od straha za obitelj... Kad vidiš otvoren plamen, shvatiš da te nije briga za kuću, automobile, samo za živu glavu. A i te dalmatinske žene, ničeg se ne boje. Gasile su kao i muškarci - ispričala je naša novinarka Gorjana Ćaleta Car.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • ivanpavelic1 28.07.2019.

    Kolega mi radi u profesionalnoj vatrogasnoj jedinici i placa im je cca 6000-7500kn. Kad se desi nesto ovako tad je glava u torbi ali vecinu godine izadju pat puta na teren zbog pozara. Vise imaju posla u prometnim nezgodama nego pozara. Znam da ce sad biti pljuvanja ali to je istina... jedino te dobrovljne koje su najaktivnije preko lita njima je slabo placeno ali Boze moj niko ih ne tira

  • kaj si to rekel 28.07.2019.

    Svaka čast dečkima. Skidam kapu. Međutim da svaki vlasnik parcele barem malo počisti isto, ne bi se događali toliki požari. Upravo sam se vratio iz Dalmacije. Užas koji nered. Ako dvorišta nisu pokošena kako će tek onda onaj kamenjar. Ne shvaćam kako se mogu iznajmljivati apartmani a dvorište u kaosu. A potrebno odvojiti sat vremena na tri tjedna da se pokosi trimerom kad ovak onak iz razloga dnevne temp. trava više neće rasti. Stoga nije čudno da se događaju ovakve strahote. Ali ponavljam, moj naklon vatrogascima

  • kristina19 28.07.2019.

    Dva puta ste spomenuli ime novinarke, iako u naslovu lijepo piše ime autora članka.. Pa eto...vi ste onda mama od Duje Ćaleta-Cara...ili????? Vatrogasci i svi koji pomažu...VELIKO vam HVALA

Komentiraj...
Vidi sve komentare