To je to što me zanima!

'Društveno smo neophodni pa očekujemo financijsku podršku'

Od pregovora očekujemo priznanje da su medicinske sestre i tehničari društveno neophodni. To se priznaje i kroz financijsku podršku i kroz financijsko davanje, kaže predsjednica HKMS-a
Vidi originalni članak

Hrvatska komora medicinskih sestara smatra potpuno neprihvatljivim da, unatoč prvotnom dogovoru sindikata u zdravstvu i Ministarstva zdravstva o povećanju plaća od 4 posto, Vlada odbija prihvatiti to povećanje. Ovakvim postupanjem Vlada je izigrala zaposlenike u sustavu zdravstva.

- Zdravstvene ustanove kontinuirano upozoravaju na nedostatak medicinskih sestara, a zaposlene rade na rubu mogućnosti i izdržljivosti. Medicinske sestre i tehničari neizostavan su dio zdravstvenog sustava. Nema zdravstvene skrbi za pacijente i očuvanja zdravlja pučanstva bez medicinskih sestara. Od pregovora očekujemo priznanje da su medicinske sestre i tehničari društveno neophodni. To se priznaje i kroz financijsku podršku i kroz financijsko davanje, ali isto tako i kroz i bolju organizaciju rada i cjelokupnog sustava - rekla je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, Slava Šepec, dipl. ms.

Hrvatska komora medicinskih sestara u potpunosti podržava sve zakonski utemeljene napore i aktivnosti sindikata medicinskih sestara i tehničara u pregovorima s Vladom Republike Hrvatske o povećanju plaća i stvaranju boljih uvjeta rada svojim članovima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • škver 01.08.2019.

    Političari su najneophodniji.

  • Defiant 01.08.2019.

    Tko ce dati onda to isto i npr. kontrolorima zracnog prometa, smetlarima, elektricarima koji odrzavaju cjelokupni sustav elektricne opreme(medju kojima i one koje medicinske sestre koriste u svom poslu), bauštelce, vozace kamiona, programerima koji programiraju sve od toga kako ce stroj proizvoditi nesto do onog koji moze vrsiti operacije, doktorima znanosti koji nalaze i nasli su otkrica i izume bez koih nemozemo zivjeti itd...bez kojih isto nemozemo živiti....kada med. sestre zavrse s poslom jel mogu ziviti bez toga da im automobil/bus nedoveze kuci ili da im doveze pacijenta, bez hrane koje im je donio vozac u trgovine, bez perilice, hladnjaka, usisavaca, tlakomjera koji koriste svakodnevno i zbog cega imaju vremena za otici na posao uopce a nekopat cijeli dan 10m2 zemlje da bi prezivili....svijet je međusobno isprepleten i osim politicara i svecenika gotovo nitko nije suvišan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare