Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

'Društveno smo neophodni pa očekujemo financijsku podršku'

Od pregovora očekujemo priznanje da su medicinske sestre i tehničari društveno neophodni. To se priznaje i kroz financijsku podršku i kroz financijsko davanje, kaže predsjednica HKMS-a

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
2 komentara

Hrvatska komora medicinskih sestara smatra potpuno neprihvatljivim da, unatoč prvotnom dogovoru sindikata u zdravstvu i Ministarstva zdravstva o povećanju plaća od 4 posto, Vlada odbija prihvatiti to povećanje. Ovakvim postupanjem Vlada je izigrala zaposlenike u sustavu zdravstva.

- Zdravstvene ustanove kontinuirano upozoravaju na nedostatak medicinskih sestara, a zaposlene rade na rubu mogućnosti i izdržljivosti. Medicinske sestre i tehničari neizostavan su dio zdravstvenog sustava. Nema zdravstvene skrbi za pacijente i očuvanja zdravlja pučanstva bez medicinskih sestara. Od pregovora očekujemo priznanje da su medicinske sestre i tehničari društveno neophodni. To se priznaje i kroz financijsku podršku i kroz financijsko davanje, ali isto tako i kroz i bolju organizaciju rada i cjelokupnog sustava - rekla je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, Slava Šepec, dipl. ms.

Hrvatska komora medicinskih sestara u potpunosti podržava sve zakonski utemeljene napore i aktivnosti sindikata medicinskih sestara i tehničara u pregovorima s Vladom Republike Hrvatske o povećanju plaća i stvaranju boljih uvjeta rada svojim članovima.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message