To je to što me zanima!

Državna jamstva MKM Yachtsu i Uljaniku za gradnju putničkog broda i pokretanje proizvodnje

Vjerujem da će ovo pomoći da se održi brodogradnja u Rijeci. Ovo je poruka Puli, Istri, radnicima brodogradilišta, koji su bili najuporniji i koji su s nama razgovarali cijelo vrijeme, poručio je sa sjednice Plenković
Vidi originalni članak

Vlada je u četvrtak odobrila izdavanje državnih jamstava za financiranje izgradnje putničkog broda, čiji će trup graditi riječko brodogradilište 3. Maj. Gradnju je ugovorilo društvo MKM Yachts, a jamstva se izdaju u iznosu od 80,1 milijuna eura, uvećanih za troškove i kamatu, što predstavlja 80 posto ukupnog kreditnog zaduženja društva MKM Yachts od 100,7 milijuna eura.

- Vjerujem da će ovo pomoći da se održi brodogradnja u Rijeci i to u onoj niši koja je zaista globalno konkurenta i gdje se proizvode brodovi koji su među najboljima ovog tipa u svijetu - poručio je premijer Andrej Plenković.

Osim toga, dali su državna jamstva i za kredit za pokretanje proizvodnje u Uljanik Brodogradnji 1856 d.o.o, s ciljem daljnjeg razvoja brodograđevne industrije, do iznosa od 32,5 milijuna kuna uvećanog za troškove i kamatu.

- Ovo je poruka Puli, Istri, radnicima brodogradilišta, koji su bili najuporniji i koji su s nama razgovarali cijelo vrijeme. Ovo je signal gdje otvaramo jedan prostor na vrlo precizan i, po meni, mudar način kako bismo postupno revitalizirali aktivnosti brodogradnje i u Puli - dodao je Plenković.

Ministar gospodarstva, Tomislav Ćorić, podsjetio je da je Vlada u lipnju iskazala spremnost za uključivanje u izdavanje državnih jamstava MKM Yachts-u i za društvo Uljanik brodogradnje 1856.

- Sredstva iz kreditnog zaduženja osiguranog kreditnim jamstvom koristit će se isključivo u svrhu pokretanja proizvodnje i poslovanja društva a što će u konačnici stvoriti pozitivan financijski efekt za brodograđevnu industriju u RH - rekao je.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare