To je to što me zanima!

VIDEO Inspektori na terenu, iz Ine kažu da je iscurilo 4 kubika nafte. Saniraju onečišćenje tla

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radi se o propuštanju naftovoda 4 Ježevo - Ivanić Grad, a na terenu su rudarska inspekcija, inspekcija zaštite okoliša i vodopravna inspekcija
Vidi originalni članak

Državni inspektorat izvijestio je u petak kako je zaprimio obavijest o propuštanju na naftovoda 4 Ježevo - Ivanić Grad te da su na terenu rudarska inspekcija, inspekcija zaštite okoliša i vodopravna inspekcija.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Po okončanju inspekcijskog postupanja Državni inspektorat informirat će javnost o utvrđenom, stoji u kratkom priopćenju.

Ranije u petak zagrebačka policija izvijestila je kako istražuje okolnosti koje su dovele do izlijevanja nafte iz tla kod Dugog Sela nedaleko Zagreba.

- Tijekom prijepodneva primijećeno je propuštanja nafte na kolektorskom cjevovodu koji spaja naftno polje Ježevo sa sabirnom stanicom što je izazvalo izlijevanje oko 4 m3 nafte u okolici bušotine. INA je odmah zaustavila protok kroz cjevovod kako bi se zaustavilo daljnje istjecanje- izvijestili su iz Ine.

 

POGLEDAJTE VIDEO: STIGLI INSPEKTORI, A NAFTA I DALJE IZVIRE NA POVRŠINU

Iz Ine navode da su odmah obavještene nadležne službe te je započeta sanacija terena kao i mjesta propuštanja.

- U svrhu ograničavanja širenja onečišćenja postavljene su apsorbirajuće brane. Stanje je pod kontrolom, a sanacija se odvija u skladu s pravilima zaštite okoliša. Događaj nije imao utjecaja na zdravlje ljudi - navodi se u priopćenju kompanije.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ALLinONE! 03.03.2023.

    I dalabu se smije i sprda s tim

  • bolje sutra.. 03.03.2023.

    Od Zagreba do Kutine i šire na stotine busotina plina i nafte,gdje to odlazi???,placamo gorivo po svjetskim cijenama a u stvari smo samodostatni.Od Sanadera,Milanovica,AP....,sve su prodali i uskoro cemo i vodu koje imamo u izobilju placat kao suho zlato.Gdje ste sad iztrazivacki "NEOVISNI" novinari.???

  • savskokupaliste 03.03.2023.

    Lažu,kradu naftu.Nije to prvi puta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare