To je to što me zanima!

Stier: 'Državni organi nemaju pravo nadzirati dopisivanje!'

Stier je na svom Facebook profilu komentirao napise kako se Predsjedništvo HDZ-a odlučilo da se sankcioniraju svi članovi stranke koji u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku šire mržnju...
Vidi originalni članak

Davor Ivo Stier reagirao je na odluku Predsjedništva HDZ-a da se sankcioniraju svi članovi stranke koji u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku šire mržnju, prijete ili tek kritiziraju politiku vodstva HDZ-a i samog Andreja Plenkovića.

- Ne bojte se.Nakon pada Berlinskog zida, hrvatski je narod na demokratskim izborima 1990. odbacio komunizam i potvrdio višestoljetnu želju za samostalnost, kao što piše u Ustavu. Zato smo u Hrvatskom saboru ovog tjedna branili prijedlog da 30. svibnja bude Dan državnosti. Nakon 30.5.1990. zajamčene su također demokratske i građanske slobode donošenjem Božićnog Ustava - piše Stier.

TAJNE GRUPE HDZ kreće u boj: Prvi na udaru 'Uskoci i hajduci' s WhatsAppa

- Tako čl. 36 Ustava kaže: “Sloboda i tajnost dopisivanja i svih drugih oblika općenja zajamčena je i nepovrediva”. Također, u čl. 6 piše: “Unutarnje ustrojstvo političkih stranaka mora biti sukladno temeljnim ustavnim demokratskim načelima”. Dakle, ni državni ni partijski organi više nemaju pravo nadzirati dopisivanje građana ili interno komuniciranje stranačkih članova. Plasiranje priče u javni prostor da se namjerava uvesti takav nadzor šteti ne samo pojedinoj stranci već svim građanima i demokraciji u Hrvatskoj, jer demokracija podrazumijeva odgovornost i slobodu od političkog zastrašivanja - dodao je Stier.

- Zato kada se ovih dana prisjećamo pada Berlinskog zida, odzvanjaju još jače riječi Svetog Ivana Pavla II. koje su prethodile padu komunizma. “Ne bojte se!” - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • ursuss 10.11.2019.

    Žalosno jeste što domoljubi koriste "državne institucije" kako bi ih čuvale na vlasti i mogli manipulirati stanovništvom. a nije ih briga što je granica ko sir i svakodnevno nam se šeću migranti, lopovi kradu,a raznorazni Šukeri ne plaćaju milijunske dugove državi...ovce..zablejite..

  • maxim m 10.11.2019.

    nisan moga zbog blokade komentirat al je bia gušt čitat kako se zajedničari međ sobon...glođu...do kosti...

  • jožek2 10.11.2019.

    Jao saćuvaj nas Bože od Stira , kad bi taj došao za šefa hdz organizacije uslijedila bi propast i hdz-ea i hrvatske, neka nam našek Plenkija, kakav je da je ipak je najbolji od svih ovih jastrebova i luzera koji bi za šefa hdz-ea.

Komentiraj...
Vidi sve komentare