To je to što me zanima!

Dubrava: Požar u stanu lažnog humanitarca Joze Primorca

U ponedjeljak nešto prije 16 sati izbio je požar u stanu lažnog humanitarca Joze Primorca u Novačkoj ulici u Dubravi. Uzrok požara je odbačeni gorući predmet
Vidi originalni članak

U ponedjeljak nešto prije 16 sati izbio je požar u stanu lažnog humanitarca Joze Primorca u Novačkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi.

Prema prvim informacijama uzrok požara je odbačeni gorući predmet. Detalji će biti poznati u utorak nakon policijskog očevida.

Jozo Primorac je zgradu u kojoj je izbio požar dao izgraditi 2000. godina i ondje je useljavao siromašne obitelji s puno djece. Plaćali su najam od jedne kune mjesečno. Velik problem izbio je 2015. kad neke obitelji, nakon isteka najma, nisu željele iseliti van. Pokrenuta je deložacija, a nekima je da ostanu pomagala i stranka Živi zid.

Cijela zgrada u vlasništvu je Joze Primorca i njegove zaklade Primorac.

U kolovozu prošle godine Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je protiv Primorca optužnicu jer je utajio porez i lažirao dokumente. Kao predsjednik Upravnog vijeća švicarske Zaklade ‘Hilfe fur Kinder’ između 2004. i 2008. godine uzeo je 14 mil. kn i pokušao ih opravdati s 215 fiktivnih računa.

Sumnjiče ga i da je kao upravitelj zagrebačke humanitarne 'Zaklade Primorac - pomoć ugroženoj djeci' oštetio državni proračun za više od pola milijuna kuna jer nije platio porez na dobit i PDV na stanove koje je prodao na tržištu.

 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • oktopus21 27.04.2016.

    da nije i lazni pozar

  • japanokinez 26.04.2016.

    Umjesto da mu daju sve besplatno samo da smjesti tu sirotinju oni ga još lahko žele zatvoriti.

  • 33beg33 26.04.2016.

    još nisam čuo za poštenog primorca,od onog sto je podmičivao sanadera pa na dalje sve lopine

Komentiraj...
Vidi sve komentare