To je to što me zanima!

Dubrovačko područje: Gori u BiH, požar se proširio kod nas

Na terenu su dubrovački vatrogasci, državna interventna postrojba, kao i DVD Komolac i DVD Zaton. Ekipi gasitelja oko 8.30 sati pridružili su se i kanaderi
Vidi originalni članak

Požar koji je u subotu oko pet sati planuo u BiH na području Ivanice proširio se i na područje Hrvatske. Gori duž granice s BiH, a kako javlja dubrovniknet.hr, riječ je o velikom požaru. 

Na terenu su dubrovački vatrogasci, državna  interventna postrojba, kao i DVD Komolac i DVD Zaton. Ekipi gasitelja oko 8.30 sati pridružili su se i kanaderi.

Situacija je zasad pod kontrolom. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mali markec 03.08.2013.

    Dubrovnik je uistinu u neugodnom položaju, vatrogasne službe se moraju skrbiti za dvije države.

  • Putschi 03.08.2013.

    Da su na tom podrucju napravljene vatreno-obrambene zone, bilo bi jeftinije nego placat na kraju posljedice ove ogromne katastrofe sto nam se tako prijeteci priblizava !! Osim toga konstantno smo konfrontirani godinama s velikim pozarima i ogromnim materijalnim i ljudskim gubitcima ali jos nema kod nas " tikve " koja bi dosla na ideju proucavat taj fenomen i stvorit jednu nacionalnu strategiju obrane od pozara! Umjesto toga sjedi se na lijenim guzicama bez mozga i ceka da pocne gorit pa onda " jurisamo "na ognjenu stihiju kao pred sto godina " sprickamo malo po vatrici " i gleda kako nam milioni vrijednosti nestaju u vatri pred vlastitim nosom ! Sad kad smo u EU imamo sansu suradjivat s mediteranskim zemljama u tom pogledu upoznat njihove metode i strategije i konacno iz svega nesto i naucit ! ( Na primjer od Francuskih strucnjaka za borbu od pozara kojima to na Mediteranu najbolje polazi od ruke !!

  • Anga50 03.08.2013.

    neka ga samo brzo ugase....

Komentiraj...
Vidi sve komentare