To je to što me zanima!

Dubrovnik: Sajmeni dani u gradu trajati će cijeli lipanj

Nedjeljom i blagdanima trgovine, štandovi, klupe za cvijeće i svijeće te kiosci mogu raditi od 7 do 24 sata jer je cijeli lipanj u gradu sajam turizma
Vidi originalni članak

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić proglasio je neradne blagdane Dubrovačkim sajmom turizma. Prema toj odluci nedjeljom i blagdanima trgovine, štandovi, klupe za cvijeće i svijeće te kiosci mogu raditi od 7 do 24 sata. U Dubrovniku tako plakata 'Dobro došli u Hrvatsku-Zatvoreno’, nije bilo ni na trgovinama koje su ih imale prošle nedjelje i na blagdan Tjelova. Vlasnici tih trgovina pozdravljaju gradonačelnikovu odluku i sumnjaju u njezinu održivost. Boje se kazni državnog inspektorata.
- Dubrovnik je svjetski turistički grad i za njega ne mogu vrijediti ista pravila kao u drugim mjestima u državi-kazala je Emina Sejdić, vlasnica obrta za izradeunakita.
Dubrovčani smatraju da se problem rada nedjeljom i blagdanima može riješiti samo decentralizacijom države. Ističu da je potrebno prepustiti općinama i gradovima da odlučuju o radnom vremenu, a posebno kad je riječ o turističkim mjestima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • smoker35 15.06.2009.

    MAYHEM-kad podržavaš odluku vlade ja bi te stavio na minimalac da i tebe ne uhvati pohlepa

  • mayhem26 15.06.2009.

    E samo zbog ovakvih pohlepnika u potpunosti podržavam odluku vlade republike hrvatske i zakon o neradnim Nedjeljama.Uostalom kad govorimo općenito o Dubrovniku kod njih je grobno mjesto 200 000 Eura,pa se stoga sto se mene tiče slobodno mogu pripojiti bosni i hercegovini i proglasiti republiku dubrovnik jer tak mi je svejedno.Dubrovnik je lijep grad i biser Hrvatske,ali njegovo stanovništvo je jedna VELIKA SRAMOTA koja kvari sliku cijele države.Dubrovčani gadite mi se i nadam se da ce inspektorat imati pune ruke posla i da ce od vas lijepo napuniti državnu blagajnu................

  • smoker35 15.06.2009.

    tko ima trgovinu i radi sa svojom familijom u njoj neka radi i 24 sata dnevno,tko mu može braniti pravo na rad?radnici su drugo,to neka kontroliraju nspektori tko je plaćen a tko ne.Zakon ne valja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare