To je to što me zanima!

Dubrovnik: Žena (63) neznancu uplatila nekoliko milijuna kuna, mislila da ulaže u kriptovalute

Mislila je da ulaže u kriptovalute, no on ju je oštetio za veliki novčani iznos. Obećao joj je veliku zaradu u kratkom razdoblju
Vidi originalni članak

U dubrovačko-neretvanskoj policijskoj upravi 63-godišnjakinja je podnijela prijavu nakon što je prevarantu koji se predstavio kao investicijski broker, uplatila višemilijunski novčani iznos. Krajem 2019. godine kontaktirao ju je telefonskim putem te nudio priliku za veliku zaradu ulaganjem u kriptovalute.

Tražio ju je pristup računalu te na njezino ime otvorio račune na raznim platformama. Oštećena nije imala pristup nikakvim podacima i šiframa kojima se počinitelj služio. Tražio ju je da putem svoje banke izvrši uplate u korist računa koje je on otvorio na njezino ime. Oštećena nije imala pristup nikakvim podacima i šiframa, a na opisani način je izvršila ukupno 38 transakcija. Počinitelj je taj višemilijunski iznos koristio za kupnju drugih kriptovaluta koje je prebacivao na druge digitalne novčanike kako bi sakrio tijek novca.

Dubrovačka policija upozorila je građane na ulaganje u kriptovalute upravo zbog rizika od prevare te upućuju na dobro informiranje prije ovakvih velikih financijskih odluka.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Marija Magdalena 💓💓 15.09.2021.

    Pohlepa je bolest...imaš al ne ..daj još...

  • manina1 15.09.2021.

    E moja biserka.Pohlepa je teška.Nije čudo za dubrovčane.Uvijek im malo.

  • NonGMOwomen 14.09.2021.

    Ko to ima nekoliko miljona kuna na racunu u HR?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare