To je to što me zanima!

Zagrebački lavići dobili imena: Mužjak je Tuma, a ženka Uzuri

Bilo je trenutaka kada je bilo neizvjesno kako će glasovanje završiti, no na kraju su uvjerljivo pobijedila imena Uzuri i Tuma. Na drugom su mjestu ostali Dunja i Mazalo
Vidi originalni članak

Tromjesečni su zagrebački lavići konačno dobili imena. Mužjak će se zvati Tuma, a njegova sestra Uzuri. Na svahiliju to znači „zauvijek“, odnosno „ljepotica“. Prijedloge za imena zagrebačkih lavića dalo je čak tisuću dvjesto građana. Nakon toga ocjenjivački je sud Zoološkog vrta grada Zagreba i nogometnog kluba Dinamo izabrao po pet najboljih imena, a zaljubljenici u laviće prionuli su na glasovanje.

- Bilo je trenutaka kada je bilo neizvjesno kako će glasovanje završiti, no na kraju su uvjerljivo pobijedila imena Uzuri i Tuma. Na drugom su mjestu ostali Dunja i Mazalo - otkrio je Tomislav Krizmanić, edukator u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

- Koliko su Zagrepčanima njihovi lavići dragi, najbolje govori podatak o broju uključenih u izbor imena. Oduševili su nas svojim prijedlozima i strašću kojom su u javnosti navijali za pojedina imena. Imena koja su na kraju dobila najviše glasova, sjajno odgovaraju ovim veličanstvenim životinjama - kazao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok. 

I timaritelji koji se brinu o lavljoj obitelji, zadovoljni su imenima. Pritom otkrivaju da je simpatičnim lavićima svaki dan nova pustolovina. Najviše vremena provode u igri i istraživanju, a mama ih pritom nadzire s pristojne udaljenosti. Timaritelji spadaju i među rijetke koji razlikuju mladunce. Naime, još uvijek su jako slični, no Tuma ima malo veću glavu i neznatno dužu dlaku koja će se jednoga dana pretvoriti u grivu. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Hiroo_Onoda 19.09.2016.

    Za ozbiljne životinje ozbiljna imena! Na koncu nisu to lavovi iz crtića. Od svih predlagača sumnjam da bi itko svog psa nazvao Mazalo. Dunja bi moglo biti ime za kujicu, ali nikako za lavicu.

  • žaba davi rodu 19.09.2016.

    tko god je dao imena mogao je dati još gluplja

  • LoreleyHouse 19.09.2016.

    slatkisi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare