To je to što me zanima!

Dva požara u 20 dana: 'Bojimo se i spavati zbog piromana...'

ŠTETA JE VELIKA Dim u stanovima probudio je stanare Peruanske ulice u Zagrebu čak dvije noći, 10. i 30. siječnja ove godine. Oba puta netko je zapalio ormare u hodniku zgrade
Vidi originalni članak

Ustala sam i već u spavaćoj sobi osjetila dim. Dnevni boravak bio je pun dima, odškrinula sam vrata, ništa se nije vidjelo. Probudila sam ukućane i izašli smo na terasu, rekla je Vlatka Jurčević, stanarka Peruanske u Zagrebu.

Ona živi na sedmom katu, na kojem je netko 30. siječnja oko 4.30 sati u hodniku podmetnuo požar u garderobnom ormaru 27-godišnjaka.

- Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih nije bilo - izvijestila je zagrebačka policija nakon događaja.

Šteta je nastala u hodniku, koji je sav začađen i u kojemu su izgorjeli izolacija te instalacije.

Sve to možda i ne bi bilo toliko neobično da dvadeset dana ranije, 10. siječnja, nije gorjelo u hodniku iste zgrade u drugom ulazu.

Tad je, kako je izvijestila policija, oko ponoći izbio požar dva ormara u vlasništvu 37-godišnjakinje na stubištu 8. kata stambene zgrade te požar spremnika za papir u ulaznom prostoru zgrade. I taj su požar ugasili vatrogasci te, nasreću, nitko nije ozlijeđen.

Vlatka kaže da u drugom ulazu na 8. katu gdje je gorjelo, živi čovjek koji je 100-postotni invalid.

- Svi smo se uspjeli spasiti, nikome nije ništa, hvala Bogu. Ali taj osjećaj, da živite stalno u strahu. Evo, ja sad strahujem zbog ove kutije koju su ostavili električari. Znam da je unutra samo šuta, ali bojim se hoće li netko doći i sve to zapaliti. Ta nesigurnost koju poslije toga osjećate je strašna - kaže nam Vlatka.

Pojašnjava da je njihova zgrada, iako ima tri zasebna ulaza, povezana preko galerija, odnosno iz jednog se ulaza zajedničkim galerijama može doći u druge. Na galerije se spajaju protupožarne stepenice.

Zbog dva najnovija požara, ali i ranijih paleži kontejnera, kad je gorjela i trgovina u istoj ulici, stanari ozbiljno razmišljaju o tome kako se bolje zaštititi.

Iz zagrebačke policije poručuju da je u tijeku kriminalističko istraživanje tijekom kojeg poduzimaju intenzivne mjere u cilju otkrivanja počinitelja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 03.02.2021.

    U nazad godinu dana uz tu ulicu je vezan i požar zelenog otoka, zatim kontejnera za papir od obližnje trgovine koji zahvaća i trgovinu. Taj bolesnik pali novi konzejner u susjednoj ulici dok vatrogasci gase u Peruanskoj. To je neki piroman iz susjedstva kojeg treba što prije uhvatiti

  • baja1986 03.02.2021.

    brajdicko, nisam ja :D

  • nervozni poštar 03.02.2021.

    Protupožarni propisi ne dozvoljavaju ostavljaje stvari ili ormara u hodnicima zbog lakše evakuacije ljudi i intervencija. Dakle ilagalno držite stvari na hodnicima (zajedničkim).

Komentiraj...
Vidi sve komentare