Obavijesti

News

Komentari 9

Dva požara u 20 dana: 'Bojimo se i spavati zbog piromana...'

Dva požara u 20 dana: 'Bojimo se i spavati zbog piromana...'

ŠTETA JE VELIKA Dim u stanovima probudio je stanare Peruanske ulice u Zagrebu čak dvije noći, 10. i 30. siječnja ove godine. Oba puta netko je zapalio ormare u hodniku zgrade

VIDEO

Ustala sam i već u spavaćoj sobi osjetila dim. Dnevni boravak bio je pun dima, odškrinula sam vrata, ništa se nije vidjelo. Probudila sam ukućane i izašli smo na terasu, rekla je Vlatka Jurčević, stanarka Peruanske u Zagrebu.

Ona živi na sedmom katu, na kojem je netko 30. siječnja oko 4.30 sati u hodniku podmetnuo požar u garderobnom ormaru 27-godišnjaka.

- Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih nije bilo - izvijestila je zagrebačka policija nakon događaja.

Šteta je nastala u hodniku, koji je sav začađen i u kojemu su izgorjeli izolacija te instalacije.

Sve to možda i ne bi bilo toliko neobično da dvadeset dana ranije, 10. siječnja, nije gorjelo u hodniku iste zgrade u drugom ulazu.

Tad je, kako je izvijestila policija, oko ponoći izbio požar dva ormara u vlasništvu 37-godišnjakinje na stubištu 8. kata stambene zgrade te požar spremnika za papir u ulaznom prostoru zgrade. I taj su požar ugasili vatrogasci te, nasreću, nitko nije ozlijeđen.

Vlatka kaže da u drugom ulazu na 8. katu gdje je gorjelo, živi čovjek koji je 100-postotni invalid.

- Svi smo se uspjeli spasiti, nikome nije ništa, hvala Bogu. Ali taj osjećaj, da živite stalno u strahu. Evo, ja sad strahujem zbog ove kutije koju su ostavili električari. Znam da je unutra samo šuta, ali bojim se hoće li netko doći i sve to zapaliti. Ta nesigurnost koju poslije toga osjećate je strašna - kaže nam Vlatka.

Pojašnjava da je njihova zgrada, iako ima tri zasebna ulaza, povezana preko galerija, odnosno iz jednog se ulaza zajedničkim galerijama može doći u druge. Na galerije se spajaju protupožarne stepenice.

Zbog dva najnovija požara, ali i ranijih paleži kontejnera, kad je gorjela i trgovina u istoj ulici, stanari ozbiljno razmišljaju o tome kako se bolje zaštititi.

Iz zagrebačke policije poručuju da je u tijeku kriminalističko istraživanje tijekom kojeg poduzimaju intenzivne mjere u cilju otkrivanja počinitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.