Dva požara u 20 dana: 'Bojimo se i spavati zbog piromana...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

Dva požara u 20 dana: 'Bojimo se i spavati zbog piromana...'

Dva požara u 20 dana: 'Bojimo se i spavati zbog piromana...'

ŠTETA JE VELIKA Dim u stanovima probudio je stanare Peruanske ulice u Zagrebu čak dvije noći, 10. i 30. siječnja ove godine. Oba puta netko je zapalio ormare u hodniku zgrade

VIDEO

Ustala sam i već u spavaćoj sobi osjetila dim. Dnevni boravak bio je pun dima, odškrinula sam vrata, ništa se nije vidjelo. Probudila sam ukućane i izašli smo na terasu, rekla je Vlatka Jurčević, stanarka Peruanske u Zagrebu.

Ona živi na sedmom katu, na kojem je netko 30. siječnja oko 4.30 sati u hodniku podmetnuo požar u garderobnom ormaru 27-godišnjaka.

- Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih nije bilo - izvijestila je zagrebačka policija nakon događaja.

Šteta je nastala u hodniku, koji je sav začađen i u kojemu su izgorjeli izolacija te instalacije.

Sve to možda i ne bi bilo toliko neobično da dvadeset dana ranije, 10. siječnja, nije gorjelo u hodniku iste zgrade u drugom ulazu.

Tad je, kako je izvijestila policija, oko ponoći izbio požar dva ormara u vlasništvu 37-godišnjakinje na stubištu 8. kata stambene zgrade te požar spremnika za papir u ulaznom prostoru zgrade. I taj su požar ugasili vatrogasci te, nasreću, nitko nije ozlijeđen.

Vlatka kaže da u drugom ulazu na 8. katu gdje je gorjelo, živi čovjek koji je 100-postotni invalid.

- Svi smo se uspjeli spasiti, nikome nije ništa, hvala Bogu. Ali taj osjećaj, da živite stalno u strahu. Evo, ja sad strahujem zbog ove kutije koju su ostavili električari. Znam da je unutra samo šuta, ali bojim se hoće li netko doći i sve to zapaliti. Ta nesigurnost koju poslije toga osjećate je strašna - kaže nam Vlatka.

Pojašnjava da je njihova zgrada, iako ima tri zasebna ulaza, povezana preko galerija, odnosno iz jednog se ulaza zajedničkim galerijama može doći u druge. Na galerije se spajaju protupožarne stepenice.

Zbog dva najnovija požara, ali i ranijih paleži kontejnera, kad je gorjela i trgovina u istoj ulici, stanari ozbiljno razmišljaju o tome kako se bolje zaštititi.

Iz zagrebačke policije poručuju da je u tijeku kriminalističko istraživanje tijekom kojeg poduzimaju intenzivne mjere u cilju otkrivanja počinitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.