To je to što me zanima!

Dvije rakete iz Sirije pogodile izraelski pogranični teritorij

Nije bilo žrtava, no nitko ne smije ući u to područje koje je proglašeno 'zatvorenom zonom', stanovništvu se preporuča da ne radi na poljoprivrednim zemljištima
Vidi originalni članak

U borbama između vojnih snaga Bashara al Assada i pobunjenika dvije rakete pogodile su područje Izraela u blizini graničnog prijelaza Quneitra u četvrtak. Izraelske vlasti proglasile su to područje 'zatvorenom vojnom zonom', izvještava NBC.

Nije bilo žrtava, no nitko ne smije ući u to područje, a lokalnom stanovništvu se preporuča da ne radi na poljoprivrednim zemljištima. 

Dva Sirijca ranjena u sukobima tražila spas kod UN-a

Dodajmo kako su do izraelske granice, na kojoj su smješteni i pripadnici Mirovnih snaga Ujedinjenih naroda, došla dva Sirijca ranjena u borbi između Assadovih snaga i pobunjenika. Odmah su prebačeni u obližnju bolnicu. 

Izraelske vojne vlasti ne svaljuju krivnju ni na jednu stranu u sirijskom sukobu, zatvorena zona je uspostavljena zbog 'borbi unutar Sirije'. Neimenovani izvor je otkrio kako se 'unutar područja održavaju rutinske sigurnosne operacije'.

Pobunjenici su dobili pomoć Arapskih zemalja i zapada

Podsjetimo kako su Francuska, Sjedinjene Američke Države i Arapske zemlje Perzijskog zaljeva priznale pobunjenike iz Sirije kao legitimne predstavnike sirijskog naroda. Francuska im je odlučila poslati medicinsku, humanitarnu i vojnu pomoć.

Borbe između Assadovih sljedbenika i pobunjenika na Golanskoj visoravni nastavljaju se.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • adrijana_volim_te 07.06.2013.

    Kako dodjese raketni sustavi S300 izgleda Izrael nema zelju da ide u novu avanturu, steta Putin je trebao Siriju naoruzati sa 30tak SS27M i tad bi bio mir na Bliskom Istoku zajamcen sljedecih 50 godina!

  • sceletroy 06.06.2013.

    pošto se ovdje već tjednima ignorira događaje u siriji, nema potrebe pisat kako su dvije rakete zalutale na židovski teritorij. ignorirali ste do sad, onda i nastavite a ne sad pisat kako su židovi humanitarci primili ozlijeđene sirijce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare