To je to što me zanima!

Dvije žene operirane u bolnici, vozaču prijeti 6 godina zatvora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Matijas Grbavac i Barbara Roso putovali su u Rim s još 74 ljudi. Bus se prevrnuo. On je poginuo, a dvije putnice su teže ozlijeđene. Ostali su krenuli prema Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Matijas je mrtav , pisalo je u poruci koju je obitelji jedva uspjela napisati Barbara Roso (22) nakon stravične nesreće u Italiji.

Njezina ljubav, Matijas Grbavac (27) , preminuo je u noći na četvrtak na autocesti A13 Bologna - Padova između Ferrare i Alteda. Mladi par, podrijetlom iz Trpnja na Pelješcu , organizirano je Alga Travel agencijom s još 71 putnikom, dva vozača i vodičem krenuo na put prema Rimu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Četverodnevni izlet jedva su dočekali, s obzirom na to da je Matijas radio kao pomorac i često izbivao. Automobilom se prije puta dovezao do Opatije, u kojoj Barbara studira, te su se ukrcali u autobus u srijedu navečer.

Oko tri sata vozač je sletio s ceste , autobus se prevrnuo na desnu stranu i, kako doznajemo, prignječio Matijasa . Ozljede su bile preteške. Odmah je preminuo. Najvjerojatnije je sjedio na gornjem katu autobusa na kat . No policija još istražuje sve detalje nesreće.

Barbara je shrvana i ne može doći sebi. Lakše je ozlijeđena. Ima posjekline na podlaktici .

Prije nekoliko tjedana vratio se s mora, nakon tri mjeseca izbivanja. Ponovno ukrcavanje je planirao za 20-ak dana. Ovaj izlet Matijasu i Barbari je puno značio, da konačno budu skupa. Jako su se veselili. Matijas je čak prije odlaska rekao: ‘Mama, ne brini, idemo malo u obilazak. Vratit ću se’ , rekla je u četvrtak njegova teta.

Cijela obitelj je u potpunom šoku. Majka i otac nisu imali snage razgovarati s nama.

- Još ne vjerujemo da Matijasa nema. Ne možemo i ne želimo to pojmiti. Bio je zaista predivan mladić kojim smo se uvijek svi ponosili. Već tri godine je časnik na brodu. No radio je i tijekom studiranja kako bi pomagao roditeljima. Čim bi ispiti u Dubrovniku završili, zaposlio bi se kao konobar i cijelu sezonu zarađivao. Nikad nećemo zaboraviti kako je od prve plaće koju je dobio mami kupio šparet. To joj je značilo više od ičega - rekla je teta.

U vezi s Barbarom bio je više od godinu dana, a o njihovoj ljubavi i prijateljstvu svjedoče i zajedničke slike na Facebooku gdje su uvijek nasmijani i zagrljeni. Po Barbaru su se uputili i roditelji.

Ostali putnici su zbrinuti u bolnicama u mjestima Cona, Lagosanto i Cento u provinciji Ferrara te Maggiore, Sant’Orsola, Bentivoglio i Imola kraj Bologne. Dvije putnice su teže ozlijeđene te su odmah operirane i izvan životne opasnosti su. Starijoj prijeti amputacija šake, dok se mlađoj zakompliciralo stanje s nogom, doznaje RTL . Tijekom današnjeg dana bi trebale biti ponovno operirane.

Ostali putnici su u petak oko 9.20 sati krenuli prema Hrvatskoj. Direktor agencije Alga Travel Tomislav Mijić ostao je u Bologni i nalazi se u posjetu ozlijeđenim putnicama u bolnici.

Vozaču prijeti šest godina zatvora

Iz talijanske policije su RTL-u potvrdili da je vozač autobusa optužen za ubojstvo iz nehaja . Dodali su i da je pušten do suđenja. Prijeti mu kazna do šest godina zatvora. U policiji vjeruju da je kriv jer je zaspao u vožnji.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • liliana 03.05.2014.

    Nitko ne kaže šta se dogodilo,nikakve izjave šofera,već ga štite.

  • vinja 03.05.2014.

    Ovakve tragedije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim ali se naprosto događaju i mogu se dogoditi svakome. Zato duboko suosjećam s obitelji stradalog mladića i želim im snagu da se nose s tim udarcem.

  • TejChy 03.05.2014.

    strašna nesreća . ja kao vodič znam u šta se vozači upuštaju u takvim vožnjama, znam koliko malo nepažnje dovoljno da se desi ovako nešto, pogotovo s busevima na kat, jer se jako lako može bus prevrnuti na cesti , a i znam da se vozače maltretira da voze koliko ne smiju i da se sve na njih svaljuje na kraju, bilo je slučajeva i di bi vozači dobili kaznu zatvora a jadni krivi nedužni jer agencija neće stati na njihovu stranu , mi odlazimo na putovanja sa znanjem da se uvijek tako nešto može dogoditi, i to da bi vodič koji stoji i priča putnicima mogao isto tako prvi biti koji bi izletio kroz staklo van. Strašna nesreća i nadam se da će se svi oporaviti. Rest in peace Matijas :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare