To je to što me zanima!

Dvije žene ubile ruskog blogera bliskog Putinu? Objavili i fotke, jednu uhitili, druga u bolnici?

Ruski bloger Vladlen Tatarski poginuo je u nedjelju u eksploziji u Sankt Petersburgu. Za njegovo ubojstvo osumnjičena je Darja Trepova, ali i Marija Yaran koja se nalazi u bolnici
Vidi originalni članak

Smrt ruskog blogera Vladlena Tatatskog i dalje je najveća vijest u Rusiji. On je u nedjelju poginuo u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu.

Za njegovo ubojstvo osumnjičena je Darja Trepova (26), prenosi Fontanka. Ruski mediji javljaju kako su je vlasti uhitile i privele.

- Zbog sumnje da je sudjelovala u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, djelatnici ruskog istražnog odbora, zajedno s operativnim službama, priveli su Darju Trepovu - priopćio je Istražni odjel.

Daily Mail piše kako ruske vlasti uz Trepovu traže još jednu ženu koja je sudjelovala u ubojstvu ruskog blogera.

ONA JE U BIJEGU Žena je ubila ruskog blogera? 'Dala mu je zlatni kipić u ruke, za 5 minuta je eksplodirao'

Riječ je o Mariji Yaran (20) za koju tvrde kako je zbog posljedica eksplozije završila u bolnici.

Trepova je napustila kafić nakon što je Tatalskom predala u ruke zlatni kipić u kojem je navodno bio eksploziv. 

- Ona mu je dala kip, on se zahvalio. Sjela je oko tri metra dalje, nakon 5 minuta se sve dogodilo. Stradali su oni koji su sjedili u prvim redovima - rekao je svjedok za Fontanku. U eksploziji je ozlijeđeno 16 ljudi.

Majka u pritvoru

Zbog cijelog incidenta, ranije je policija privela Darjinu mamu.

OZLIJEĐENO 16 LJUDI VIDEO Eksplozija u kafiću u St. Peterburgu: Poginuo je ruski vojni bloger Vladlen Tatarsky

Novinar koji je bio na događaju s Vladlenom Tatarskim, Marat Arnis, kazao je da je zaštitar primijetio kutiju u kojoj se nalazio kip i zabranio djevojci da ju unese.

- Djevojka koja je donijela kip sjedila je malo dalje od mene, a na početku nam je rekla da je nisu pustili na ulazu jer su mislili da je u paketu bomba. Upravo je to rekla. Ali ona je Vladlena zamolila za dopuštenje: 'Dopustite, ja ću ga ipak unijeti'. A Vladlen joj je rekao: 'Unesi, ali isto ćemo ga provjeriti'. To su bile njegove riječi, to je sigurno - ispričao je novinar. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • vujat 03.04.2023.

    Trolovi kijevske proxy soldateske svršavaju

  • DIG BICK 03.04.2023.

    Mislim da bi se neki trebali stvarno uozbiljiti.Dosadni ste više sa "rusofilima","huškačima","Putinove pristaše" i sl. Što vam to znači točno? To su političke igre na koje nitko ne može utjecati od nas, a pisanje nebuloza po komentarima 24Sata mislim da nije baš od koristi. Gluposti pišete. Moje mišljenje.

  • Kali12 03.04.2023.

    FSB po starom dobrom običaju namjestio ubojstvo nekom drugom, optužit će ukrajince da su platili atantat ili nekog iz oporbe koji kritizira rat i Putina! Za vrijeme čečenkog rata isti taj FSB je dizao u zrak cijele zgrade sa svojim stanovništvom a potom optužili čečene za terorističke napade, samo da imaju razlog za napasti Čečeniju! Jedna takva akcija je otkrivena!

Komentiraj...
Vidi sve komentare