To je to što me zanima!

'Dvojezične ploče stvar su ovog društva, a ne samo Vukovara'

Vukovaru treba pomoći kao što je to napravljeno 1996. s mirnom reintegracijom, politikom obnove povjerenja... Tako im treba pomoći i u ovom slučaj, rekao je Pupovac
Vidi originalni članak

Predsjednik SDSS-a i predstavnik srpske nacionalne manjine, Milorad Pupovac, poručio je u srijedu kako je pogrešno razmišljati da je stvar dvojezičnih ploča u Vukovaru stvar samo gradonačelnika toga grada Ivana Penave

- To je stvar hrvatskog društva, hrvatske države i hrvatske politike općenito. Bilo je otpočetka nepošteno cijelu stvar svaliti na Vukovar. Vukovaru treba pomoći kao što je to napravljeno 1996. s mirnom reintegracijom, politikom obnove povjerenja... Tako im treba pomoći i u ovom slučaju. Gradonačelnik ni vijećnici nisu sami i morat ćemo se svi više angažirati oko toga, a ne prepuštati to samo ljudima u Vukovaru - poručio je. 

PUPOVAC: 'Predsjednica je ušla u sukob s Ustavnim sudom zbog Penave'

Veći angažman po tom pitanju, naglasio je, očekuje i od premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. 

Na pitanje novinara postoji li mogućnost da ovaj slučaj izazove novu krizu u Vladi, Pupovac je istaknuo da njegova stranka tako ne funkcionira. 

BUTKOVIĆ O PLOČAMA: Vukovar je osjetljivo mjesto, o dvojezičnosti treba razgovarati

- Nama nije do provođenja krize nego da rješavamo probleme. A u Vukovaru je jedna zatomljena kriza, mi to želimo promijeniti. Želimo taj grad i zemlju izvući iz takvog stanja. Tu trebamo imati neku vrstu konsenzusa kao što smo ga imali tijekom i nakon mirne reintegracije. I nikome to nije naudilo, naprotiv, hrvatski prognanici su se vratili, izbjegli Srbi su se počeli vraćati koji su htjeli. Političke blokade su apsolutno nepotrebne. Ne vidim razloga zašto HDZ, SDSS i druge stranke ne bi surađivale u Vukovaru, u interesu tog grada - istaknuo je. 

Idi na 24sata

Komentari 168

  • Puta Madre 25.07.2019.

    Ne dajmo ćirilicu u Vukovaru jer ako je dobiju u vukovaru tražit će na u cijeloj hrvatskoj piše ćirilica.

  • papaurban2 25.07.2019.

    Kao što je već rečeno, ćirilica nije jezik već..pismo. Ćirilica nije.."srpsko pismo" niti bilo tko imalo pametan to može tvrditi. Problem je u ..kontekstu. Srbizacija ćiriličnog pisma a napose inzistiranje nekih tzv, srpskih političkih opcija koje "traže" da se postave ploče na tom pismu...izazivaju opravdani revolt i negodovanje javnosti. Tražiti to u Vukovaru koji je simbol stradanja u srpskoj agresiji na Hrvatsku..blago rečeno..imade "svoju težinu" Drugo, Pupi je to što jest po..službenoj dužnosti. Dakle, da ga nema valja ga izmisliti.

  • ljubica ljubičica_1 25.07.2019.

    Ko mislite stvar ovog društva.Kako vas nije sram gos-Pupovac.Umesto da se zalažete za Srpsku sirotinju koja živi bez struje i vode vi se uhvatili ćetilice.Pitam Srbe što se vi za njih napravili?Koko vidim ništa.Za sebe ste puno a za svoje Srbe ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare