To je to što me zanima!

Srbi mokrili po muralu Hajduka i tukli čovjeka koji im je rekao da to ne rade. Sud ih je pustio

Muškarac (45) prišao je dvojici koji su u Grudi kod Dubrovnika urinirali po muralu i upozorio ih je da to ne rade. Prijetili su mu i fizički ga napali. Tužiteljstvo je tražilo istražni zatvor, sudac je to odbio
Vidi originalni članak

Dubrovačka policija uhitila je dvojicu Srba zbog uriniranja po Hajdukovu muralu na Grudi dok usput i urlaju pod okriljem noći, piše Jutarnji list.

Dvojac (33, 31) kazneno je prijavljen za prijetnje iz mržnje kao i za nasilničko ponašanje iz mržnje. Naime, oni su 22. kolovoza u noćnim satima zapišavao mural nogometnog kluba. 

Svemu je svjedočio i muškarac (45) koji im je prišao i upozorio ih da to ne rade. No, oni su s ciljem da kod njega izazovu osjećaje straha i uznemirenosti, a i s ciljem iživljavanja, počeli psovati i uz prijetnje ga fizički napadati.

ISKIDALI MU MAJICU I TUKLI GA Sramotni napad u Šibeniku: Dostavljača tukli lancem jer je nosio majicu Hajduka s Mišom?

Sve su to činili, smatraju dubrovački policajci i tužiteljstvo, zbog netrpeljivosti prema pripadnicima druge nacionalnosti.

Uhićeni državljani Srbije su na kraju uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku nakon čega su dovedeni na ispitivanje u dubrovačko tužiteljstvo koje je za njih predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora smatrajući da postoji opasnost od bijega i ponavljanja djela.

No, sudac istrage je to odbio te je donio rješenje o mjerama opreza - zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorija RH ali i zabranu približavanja i uspostavljanja veze sa oštećenim 45-godišnjakom.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • JurekJuric 24.08.2023.

    Taj sudac štiti svoje...

  • Palmanova 24.08.2023.

    jesu bili turisti ili samo srbi?

  • zelena mamba 24.08.2023.

    Zakaj ste mi obrisali komentar da je sudac trica

Komentiraj...
Vidi sve komentare