To je to što me zanima!

'Džepni' bicikl juri 15 km/h, a s baterijom prelazi 40 kilometara

Sklopljen bicikl zauzima prostror površine 60 puta 85 centimetara. Baterija mu se puni oko četiri sata. Za upravljanje njime nije potrebna vozačka dozvola ni kaciga
Vidi originalni članak

Kad već nisu mogli spriječiti gužve na cestama, Švicarci su se dosjetili kako ih izbjeći. Izumili su električni sklopivi bicikl Voltitude. U nekoliko sekundi “jurilicu” od 22 kilograma sklope poput njihova popularnog nožića te ga mogu “parkirati” i u uredima. 

Sklopljen zauzima prostror površine 60 puta 85 centimetara. Baterija mu se puni oko četiri sata, a maksimalno se na struju može voziti 40 kilometara. Napravljen je po europskim standardima, no za upravljanje njime nije potrebna vozačka dozvola, kao ni sigurnosna kaciga. Kotači s hidrauličnim kočnicama podsjećaju na skuter, no kako se u slučaju pražnjenja baterije može kretati i pomoću pedala, ipak ga smatraju više biciklom nego motociklom.

Na upravljaču se, osim kočnica, nalaze od tri do osam brzina, a krase ga i LED svijetla. Zasad se ovo švicarsko malo remek-djelo, predstavljeno svijetu u siječnju, proizvodi samo po narudžbi i to za odabrane kupce. Procjenjuju da bi se na tržištu mogao naći potkraj ove godine i tad će objaviti njegovu cijenu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • JunFan 13.03.2011.

    Naprava za debele lijenčine. Gdje je nestalo dobro staro pješaćenje, gdje je nestala tjelovježba? Onda se čude kako broj pretilih raste sve brže i brže a zdravstvena osiguranja moraju te iste debele lijenčine liječiti. Ova spravica bi mogla biti hit u SAD-u, baš superiška za od kuće do McDonaldsa...

  • CROFlyBird 13.03.2011.

    Ja se divim ovim Švicarcima, najbolja i najpametnija država na svijetu, bez EU i ostalih sranja fukcioniraju predobro...svaka čast!

  • 13.03.2011.

    Doba stvarčica. Jedino da obučem HLAČE od Jacques Houdeka da ga ubacim u džep !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare