To je to što me zanima!

EBRD odobrio: Financirat će autoceste sa 250 milijuna eura

200 milijuna eura je za refinanciranje postojećih kreditnih obveza HAC-a, a u paketu je i 500.000 eura za konzultante koji će raditi studiju restrukturiranja HAC-a
Vidi originalni članak

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj u Zagrebu, izjavila je u Studiju 4 HRT-a kako je Upravni odbor banke odobrio financiranje Hrvatskih autocesta sa 250 milijuna eura

Od toga je 200 milijuna eura za refinanciranje postojećih kreditnih obveza HAC-a po znatno povoljnijim uvjetima od 1 posto euribora na ročnost od 15 godina. Time se zamjenjuju puno nepovoljni izvori od 5 posto i kraći rok od 5 do 7 godina.

- Ono što je bitno je da su u tom paketu i 500 tisuća eura koje služi da se mogu angažirati konzultanti iz područja restrukturiranja HAC-a. Uz to će se napraviti i plan poboljšanog upravljanja tvrtke. Sve to će poslužiti kao jedno dodatno razmišljanje vladi u planiranju njenih sljedećih koraka - izjavila je Jelušić Kašić.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • JOHN 82 26.02.2016.

    Sad ce HDZove gradjevinske firme imati posla. Tj malo posla a puno naplate. Vec vidjeno.....

  • zagabrija 26.02.2016.

    Znači, opet će se slijedeća Vlada gušiti u vraćanju adezeovih "pametnih kredita". Ovo se ne zove refinanciranje nego zanavljanje kredita, odnosno produljenje roka po nepovoljnijim uvjetima. Eurlibor je kao švicarac, plaćamo "štetu" koju su počinili djelatnici HAC-a, zna se.

  • Zzagorec 26.02.2016.

    Tooo, jos novaca hac-u da se i dalje ima sto krast....

Komentiraj...
Vidi sve komentare