To je to što me zanima!

Efraim Zuroff: Alojzije Stepinac ne zaslužuje biti svetac jer je od Pape tražio da prizna NDH

Povjesničar i direktor Centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema poznat je i po izjavi da u Srebrenici nije bilo genocida jer su Srbi pustili ženu i djecu te da se nada da Europa i svijet nikad neće Hrvatskoj oprostiti Oluju
Vidi originalni članak

Efraim Zuroff, povjesničar i direktor Centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema, održao je predavanje u Banja Luci. Prije samog predavanja za medije je prokomentirao nekoliko tema, među njima je govorio i o Alojziju Stepincu.

- On ne zaslužuje biti svetac, vjerujte mi. Svaka osoba koja je podržavala NDH ne zaslužuje biti svetac. Od pape je tražio da prizna Nezavisnu Državu Hrvatsku. Bio je ispovjednik Ante Pavelića i svaka osoba koja je napravila te stvari ne zaslužuje biti svetac. Bio je u zatvoru, ali ne iz razloga zbog kojih je trebao biti - rekao je Zuroff medijima.

- Pojednostavit ću: Ante Pavelić napravio je tri genocida, nad Srbima, Židovima i Romima. Njegov svećenik bio je Alojzije Stepinac, naravno da takva osoba ne zaslužuje biti svetac - dodao je Zuroff.

Zuroff je, inače, poznat po izjavama da u Srebrenici nije počinjen genocid jer su Srbi pustili žene i djecu, a 2018, izjavio je kako se nada da Europa i svijet Hrvatskoj neće oprostiti Oluju.

Idi na 24sata