To je to što me zanima!

Egipat na rubu građanskog rata: Više od 500 ljudi poginulo

Sukobi između režima i Muslimanskog bratstva se nastavljaju. Prosvjednici pale zgrade vlade i pucaju na vojsku. Vlasti kažu kako će se s njima oštro obračunati
Vidi originalni članak

Sukobi u Egiptu se nastavljaju. Oni su, podsjetimo, izbili nakon što su u srijedu egipatske sigurnosne snage nasilno odlučile rastjerati prosvjedne kampove Muslimanskog bratstva u Kairu. U tom napadu i sukobima dosad je poginulo više od 500 ljudi, javljaju svjetski mediji, a oko 3000 ih je ozlijeđeno. U četvrtak su prosvjednici zapalili jednu od zgrada vlade. U neredima u Aleksandriji poginulo je četvero ljudi. Ekstremisti su na sjeveru zemlje ubili petoricu vojnika. Prijelazna vlada odlučila se oštro obračunati s pobunjenicima Muslimanskog bratstva te su rekli kako će pucati na njih kako bi obranili napade na javne zgrade.   

Predsjednik SAD-a Barack Obama rekao je da Egipat stoji pred teškim političkim procesom. Naglasio je da je u interesu Amerike miran i demokratski Egipat no naglasio je kako nema suradnje ako se budu ubijali civili. Tijekom četvrtka moguće je da će biti održana vanredna sjednica UN-a na kojoj će se raspravljati o stanju u Egiptu, piše Bild.   

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Superteška 16.08.2013.

    A zapad trlja ruke.

  • CodeBreaker_1 16.08.2013.

    mislim tko tu nema mozga za kaj vlada postoji ? dali ce mi ona osigurat kruh ili novce ? ona je tu da rusi i da vlada budale a vi svi to nekuzite a sta je najstrasnije oni koji kuze boje se

  • Hasenfefer 16.08.2013.

    Ovak. Ne zaboravimo kako je sve počelo. Uvođenjem zabrana i kršenjem slobode čovjeka na odabir kako želi živjeti. Mene ovo stanje u Egiptu jako podsjeća na jedan Uskrs na 'Plitvicama. tamo je isto nenauružani narod postavio balvane a kada je naša policija krenula uspostaviti mir, mučki iz magle i zasjede napali su konvoj. Podržavam egipatsku vojsku jer je ona na strani naroda. Ja ne razumijem što se Muslimansko bratstvo buni. Pa trenutna vlast im nudi nove izbore. Pa možete opet svog zaostalog konja odabrati. Promjene se više ne mogu zaustaviti. Sloboda, pravo na mir i život dostojan čovjeka više ne može nitko zaustaviti. Želim Vam mir ljubav i dug život. Na kraju sukoba opet će te morati zajedno živjeti, a problemi će opet ostati. Vjerujem u slavnu Egipatsku naciju i njihovu mudrost da sukob mirno riješite. u zadnje vrijeme se ne molim ali večeras ću sa svojim molitvama biti s Vama. Molit ću za mir i da ljubav uđe i u srca Muslimanske braće jer je Kuran vjera mira i suživota. AMEN.

Komentiraj...
Vidi sve komentare